Hoe houd ik mijn werknemers tevreden?

Ben jij een echt ondernemend type en heb je werknemers onder je? Dan kan het nog wel eens een uitdaging zijn om te zorgen dat jouw werknemers gelukkig blijven bij jou als werkgever. Al helemaal met de tekorten op de arbeidsmarkt is het belangrijk om jouw werknemers bij je te houden, want wie weet hoe lang het duurt voordat je een nieuwe, goede werknemer vindt en hoeveel dat gaat kosten. Er zijn heel veel manieren om je werknemers blij te maken. In dit artikel vind je een paar van de snelste manieren om jouw werknemers het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden op de plek waar ze werken.

Verjaardagen

Tegenwoordig is het heel makkelijk om verjaardagen van collega’s uit het oog te verliezen. Alles gaat snel en al helemaal als jouw bedrijf flinke omzetten draait. Zorg voor een (online) kalender waarop de verjaardagen van alle werknemers komen te staan en vier deze verjaardagen dan ook. Het kan zo simpel zijn als een kaart ondertekenen met een aardige tekst of taart aan het einde van elke maand voor de jarigen. Zo voelen niet alleen de mensen die een jaartje ouder zijn geworden zich gewaardeerd, maar genieten de andere collega’s ook mee met de vieringen.

Opfrissen

Na een bepaalde tijd begint alles bij het meubilair te horen. Zorg er dus voor dat je regelmatig wat vernieuwingen aanbrengt in het kantoor of op de werkplaats. Het makkelijkst wat je kan doen voor op kantoor is bijvoorbeeld investeren in nieuwe kantoorartikelen. Koop bij een groothandel kantoorartikelen, zodat er in bulk weer een verse basis ligt aan pennen, notitieblokjes en andere benodigdheden. Bang dat dit teveel tijd gaat kosten? Stuur twee werknemers samen op pad om voor henzelf en hun collega’s te beslissen wat ze het beste kunnen gebruiken. Daarnaast fleuren planten de boel ook enorm op! Een werkplaats kan ook genoeg veranderd worden, koop bijvoorbeeld nieuwe afvalbakken, nieuwe gereedschappen of hang wat posters op in de kantine. Ook zou je kunnen investeren in een tafeltennistafel of tafelvoetbaltafel, zodat jouw werknemers in hun pauze wat leukers te doen hebben dan koffie drinken.

Bedrijfsuitje

Een klassieker voor teambuilding, maar ook zorgen dat jouw werknemers het naar hun zin hebben bij jouw bedrijf, zijn de bedrijfsuitjes. Plan een vrijdagmiddag leeg en zet een doos neer waar jouw werknemers ideeën kunnen doorgeven voor wat zij graag zouden doen met een bedrijfsuitje. Uiteindelijk is het niet veel lastiger dan snel een knoop doorhakken, genoeg plekken reserveren en aan alle werknemers duidelijk maken hoe laat ze waar verwacht worden. Hierdoor bouwen werknemers mooie herinneringen met elkaar op die voor altijd gekoppeld zullen zijn aan jouw bedrijf, dat kan zelfs nog mooie mond tot mond reclame opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *