Tips bij het aanschaffen van jaloezieën

Het uitzoeken van jaloezieën is zo makkelijk nog niet. Je moet met van alles rekening houden. Ze moeten bijvoorbeeld goed passen bij de rest van je interieur of bij het bankstel. Van alles waar je rekening mee moet houden dus. In dit artikel lees je een aantal handige tips die je daarbij kunnen helpen.

Tip 1

Ga eens langs bij de showroom. Maak er een leuk middagje uit van op de meubelboulevard en laat je even goed adviseren over hoe je alles het beste kunt aanpakken. Ook kun je alle materialen even in het echt zien en voelen. Zo kun je een betere inschatting maken van wat je precies wil en nodig hebt.

Tip 2

Bepaal welk materiaal je wil en ga vanuit daar verder met beslissen. Jaloezieen worden namelijk opgedeeld in twee groepen aan de ene kant heb je de houten jaloezieën en aan de andere kant de jaloezieën van aluminium. Beide hebben ze veel voor- en nadelen. Een jaloezie van hout zorgt bijvoorbeeld voor een meer authentieke uitstraling ten opzichte van een aluminium jaloezie die juist zorgt voor een moderne uitstraling.

Tip 3

Laat de jaloezieen op maat maken. Een jaloezie op maat gaat een stuk langer mee dan jaloezieen op die niet op maat gemaakt zijn. Dit heeft ermee te maken dat jaloezieen op maat beter passen in het kozijn en dus veel minder snel zullen slijten. Ook ziet het er een stuk gelikter uit.

Tip 4

Kies een kleur waar je niet snel op uitgekeken raakt, je wil namelijk niet het risico lopen dat je er na een jaar alweer op uitgekeken raakt. Het kost namelijk nogal wat die jaloezieen. Probeer daarom een natuurlijke kleur te nemen die niet al te uitgesproken is.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *