zilver

Waarom zilver kopen?

Zilver staat bekend als een edelmetaal, maar dat geldt ook voor veel andere dingen. Net als bij goud inkoop Amsterdam wordt zilver al eeuwenlang  als universeel betaalmiddel gebruikt. Het wordt ook veel gebruikt in sieraden en munten. De industriële vraag naar het edelmetaal is gerelateerd aan zijn unieke eigenschappen. Zijn kneedbaarheid, thermische en elektrische geleidbaarheid en  ongeëvenaarde corrosieweerstand. Iedereen kent  de uitdrukking ‘familiezilver’, maar niet iedereen waardeert deze oude wijsheid. Dit is slechts de eerste reden voor de vraag “waarom zilver kopen?”.

zilver

grondstof

Zilver is niet zomaar een grondstof, maar net als goud inkoop Amsterdam is het een zeer belangrijk universeel betaalmiddel dat niet kan worden gedrukt zoals ons papiergeld systeem. Zilver wordt, net als goud, al eeuwenlang in veel regio’s en landen over de hele wereld  als wettig betaalmiddel gebruikt. Interessant is dat zilver in meer regio’s en landen langer wettig betaalmiddel is dan goud. Nobelprijswinnaar Milton Friedman zei over zilver: “Het metaal met de grootste geldwaarde in onze geschiedenis was niet goud, maar zilver.” Zilver is uniek omdat het zowel een industrieel als een investeringsmetaal is. Het industriële gebruik en de vraag naar het metaal voor investeringsdoeleinden is al jaren gegroeid, terwijl het aanbod slinkt. Zilver is tegenwoordig waarschijnlijk het meest ondergewaardeerde bezit. Zilver kopen moet je er dus in ieder geval altijd mee doen.

Vraag en aanbod

De vraag naar zilver neemt toe, terwijl de zilvermijnen  de vraag niet kunnen bijhouden, dus stijgt de prijs. Ongeveer de helft van de vraag naar zilver komt van de industriële vraag. Zilver wordt veel gebruikt in de elektronica en zal naar verwachting  alleen maar toenemen. Slechts een klein deel van de vraag naar zilver wordt bepaald door investeerders. De vraag naar investeringen zal naar verwachting snel groeien, wat samen met een beperkt aanbod de prijs van zilver nog meer zal doen stijgen dan de prijs van goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *