Zo kies je de beste raamdecoratie voor je badkamer!

Of je nu net een stuk onroerend goed hebt gekocht of je oude huis een snelle opknapbeurt wilt geven, het veranderen van je raamdecoratie is een geweldige manier om je doelen te bereiken. Jaloezieën en gordijnen zijn een bijzonder effectieve manier om een badkamer te vernieuwen, zonder dat je hoeft te worstelen met het weghalen van tegels of het uitgeven van een hoop geld.

Met deze ideeën voor raamdecoratie voor je badkamerramen ziet je huis er in een mum van tijd op zijn best uit. Misschien ligt je focus op functionele en praktische jaloezieën voor je badkamer thuis. Of misschien geef je de voorkeur aan een esthetische benadering van je ontwerp met het oog op het interieur te verbeteren. Hoe dan ook, je zult zeker ontwerpideeën vinden die bij je passen.

Hoe kies je badkamergordijnen?

Voordat we ons gaan verdiepen in raamdecoratie voor je badkamer, is het een goed idee om de beste soorten raamdecoratie voor badkamers door te nemen. Deze ruimtes zijn berucht om vocht en nattigheid. Dit zijn elementen die raamdecoraties kunnen beschadigen als je niet de juiste kiest. Water kan leiden tot schimmelgroei als de jaloezieën gemaakt zijn van vocht absorberende stoffen zoals katoen of hout.

Hout heeft kleine poriën die water opzuigen en bij vochtigheid uitzetten. Als ze uitdrogen trekt het hout samen, waardoor de lamellen kromtrekken en verbuigen.  Als het gaat om raambekleding voor de badkamer, zoek dan naar stijlen die minimaal waterdicht of waterbestendig zijn. Stoffen raamdecoraties zoals vouwgordijnen en rolgordijnen die gemaakt zijn van PVC en vinyl zijn geweldige opties.

Voeg een vleugje kleur toe

Een van de snelste manieren om een kamer stijlvol te maken is door het kleurenschema bij te werken. Een stoffen rolgordijn in een felle tint als rood, oranje of turquoise kan je badkamer direct een nieuw gevoel geven. Stem de kleur van het rolgordijn af op de kleur van je badkamerhanddoeken, douchegordijn of woninginrichting voor een samenhangend geheel.

Houd het minimaal

Aan de andere kant van het spectrum houden sommige mensen het liever strak en eenvoudig met een minimalistisch ontwerp. Stoffen jaloezieën zijn ook een uitstekende manier om deze look te bereiken. Ga voor neutrale tinten die opgaan in de achtergrond. Zo kunnen je kasten of een prachtig bad met klauwvoet een centrale plaats innemen in de badkamer. Rolgordijnen zijn trendy omdat ze een strak, verfijnd silhouet bieden. Je kunt ook aluminium jaloezieën in witte en zwarte tinten gebruiken voor een modern, maar minimaal ontwerp. Beperk de kleuren in de ruimte tot een minimum en houd je aan een neutraal kleurenpalet om de look te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *