werkplekken reserveren

De voordelen van werkplekken op kantoor reserveren

Heb je wel eens vernomen van een werkpleksysteem. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de werkplekken op jouw kantoor goed verdeeld worden. Sinds de coronacrisis passen steeds meer werkgevers een hybride manier van werken toe, wat betekent dat mensen gedeeltelijk thuis werken. Voor een paar dagen per week werken mensen thuis en een paar dagen per week zijn mensen op kantoor aan het werk. Dit is een efficiënt systeem, waarbij je werknemers voldoende flexibiliteit en vrijheid geeft en ze tegelijkertijd een band onderhouden met hun collega’s. Om ervoor te zorgen dat er voldoende plekken beschikbaar blijven is het belangrijk om te kiezen voor een werkplek reserveren

Planning

Het is mogelijk om te plannen wanneer je op kantoor gaat werken. Overleg dit vooral op een duidelijke manier met jouw werkgever, om misverstanden te voorkomen. Door te kiezen voor een werkpleksysteem is het mogelijk om een plek beschikbaar te hebben voor jou. Vaak zijn er meerdere plekken al vergeven, op het moment dat jij het kantoor binnen komt lopen. Door een plek van tevoren te reserveren voorkom je dat de plek al vergeven is. Als werkgever kun je gedurende de hele tijd het overzicht behouden. Je weet door het systeem wanneer werknemers binnenkomen en wanneer ze weer weggaan. 

Overzicht

Aan de hand van een overzicht weet je voortaan waar je kunt gaan werken en wanneer. Er is namelijk sprake van een tijdslot systeem. Je kunt per tijdsperiode een plek bemachtigen. Dit is meestal verdeeld over enkele uren. Na een periode van drie uur is het de beurt aan iemand anders om op de werkplek te gaan zitten. Je kunt op deze wijze goed functioneren, aangezien je weet hoeveel tijd je hebt tijdens het verrichten van werkzaamheden. Daarnaast geldt dat je tevens thuis kunt werken, voor meerdere dagen per week, en hiermee je eigen leven op zelfstandige wijze indelen. 

Hybride vorm van werken

Sinds de coronapandemie is hybride werken toegenomen, wat een mix betekent tussen thuiswerken en op kantoor werken. Het is mogelijk om hiermee een overzicht te houden, als je kiest voor een app. De app, gericht op het reserveren van werkplekken, kun je downloaden op de telefoon of de tablet. Hierbij geldt dat je tevens door kunt gaan met thuis werken. Veel werknemers ervaren de vrijheid als het grootste voordeel. Voor werkgevers is het voordeel dat ze minder reiskosten moeten betalen. Je levert tevens een bijdrage aan het milieu door minder reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *