Dit zijn de beste alarmsystemen voor kantoor

Op kantoor wil je verzekerd zijn van een goede beveiliging! Er zijn verschillende manieren waarop je deze beveiliging bereikt. Kies bijvoorbeeld voor een goed slot op de voordeur van je kantoorpand en combineer dit met een alarmsysteem. Een alarmsysteem kun je tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Logisch, want het meest geschikte alarmsysteem voor je kantoor is afhankelijk van de risico’s die je hier loopt. 

Tip: laat een risicoanalyse uitvoeren door een slotenmaker. Een risicoanalyse helpt je in kaart te brengen welke route een inbreker zal volgen bij een inbraak. Op basis hiervan kun je een alarmsysteem voor je kantoor samenstellen. 

Zorg voor beveiligingscamera’s rond je pand 

Een goed alarmsysteem voor een kantoor is niet compleet zonder een bijpassend camerasysteem. Je kunt hierbij kiezen tussen zogenaamde dummycamera’s en een professionele beveiligingscamera. Een dummycamera is erg goedkoop en daarmee een aantrekkelijke oplossing. Het nadeel van een dummycamera is dat er geen beelden worden opgeslagen. Dit maakt dat het onmogelijk is om achteraf uit te zoeken wie de inbraak of diefstal gepleegd heeft.

Tip: hang de beveiligingscamera’s niet alleen rond je kantoor, maar bijvoorbeeld ook bij de ingang. Zo zie je met welke spullen mensen naar binnen en naar buiten lopen. 

Koppel je alarmsysteem aan een meldkamer 

Wist je dat het mogelijk is om een alarmsysteem binnen je kantoorpand te koppelen aan een meldkamer? Op het moment dat het alarm binnen je bedrijfspand geactiveerd wordt, stuurt deze meldkamer direct een beveiliger bij het pand langs. Zo hoef je niet zelf je bed uit te komen en kan direct worden ingegrepen als je het alarm zelf pas laat in de gaten hebt. Een slotenmaker kan je vaak meer vertellen over het koppelen van een alarmsysteem aan zo’n meldkamer. Let op, het gaat niet om de meldkamer van de politie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *