Wat te doen na inbraakschade op kantoor?

Tegenwoordig is de kans groot, dat men inbraak schade aanricht bij een inbraak in je kantoorpand of winkel. Denk bijvoorbeeld aan een juwelier of supermarkt, waar het rolluik aan de voorzijde van het pand opengebroken wordt. Ook wordt er steeds vaker gekozen voor het gebruik van een explosief of auto, om hiermee de pui flinke schade toe te brengen. Het maakt het voor inbrekers mogelijk om het pand binnen te dringen en waardevolle spullen te onteigenen. Hoe moet je handelen bij inbraakschade op kantoor? Welke stappen moet je zetten? In dit artikel lees je er meer over. 

Herstel van de sloten op deuren 

Een eerste stap bij het herstel van inbraakschade op kantoor is het vervangen van de beschadigde sloten. Je wilt voorkomen dat een inbreker op een later moment nog eens terug kan keren om nog meer spullen te onteigenen. Het herstel van sloten is iets wat je aan een slotenmaker over kan laten. Zelf sloten vervangen is onverstandig, daar het de schade aan het slot kan verergeren. Daarbij heb je wel wat anders aan je hoofd na een inbraak! Professionele sloten laten plaatsen met een goede SKG-beoordeling helpt je de kans op een nieuwe inbraak te verkleinen. 

Kijk de beelden van je beveiligingscamera’s na 

Niet alleen het inschakelen van een slotenmaker is belangrijk na een inbraak. Zorg er ook voor dat de beelden van je beveiligingscamera’s direct na het opmerken van de inbraakschade worden nagelopen. Het helpt de politie kort na de inbraak een signalement van de dader te verspreiden. Iets wat de pakkans vergroot, wanneer de dader zich nog in de buurt van je winkel of kantoorpand bevindt. Zorg er hierbij ook voor dat de beelden op een externe harde schijf worden opgeslagen. Bij sommige camerasystemen worden de beelden na bijvoorbeeld dertig dagen overschreven met nieuwe beelden. Dit wil je voorkomen na een inbraak! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *