energielabel C verplichting

Met deze 5 stappen voldoe je aan de energielabel C verplichting

Wist je dat vanaf 2023 voor alle kantoorgebouwen vanaf 100 m2 een energielabel C verplicht is? Voor pandeigenaren is het daarom belangrijk om te checken of zij aan deze verplichting voldoen of dat het nodig is om energiebesparende maatregelen te nemen. In onderstaande blog vertellen wij hoe je in 5 stappen aan de slag kunt met je energielabel!

Voldoen aan de energielabel C verplichting? Volg deze 5 stappen!

Alle kantoorpanden met een oppervlak vanaf 100 m2 moeten vanaf 1 januari 2023 beschikken over minimaal een energielabel C. Beschikt je kantoor momenteel over een lager energielabel? Of heb je geen idee wat de huidige labelklasse is? Hieronder 5 stappen om jouw kantoorpand te laten voldoen aan de komende verplichting.

Stap 1. Huidige energielabel

De eerste stap is het checken van je huidige energielabel, dit kan gemakkelijk op EP-online.nl. Heeft je kantoorpand een geldig A, B of C label? Dan hoef je geen maatregelen te treffen. Check wel even tot wanneer het energielabel geldig is. Heeft je kantoorpand een energielabel D of lager? Dan is het nodig om energiebesparende maatregelen te treffen.

Stap 2. Maatwerk energieadvies

Er zijn ontzettend veel maatregelen die je kunt nemen om de energieprestatie van je bedrijfspand te verbeteren. Maar welke maatregelen kun je het beste nemen? Daarvoor is maatwerk energieadvies ideaal. Schakel bijvoorbeeld Energielabel Voor Mijn Pand in voor energieprestatie advies op maat.

Stap 3. Subsidies

Besloten welke maatregelen genomen moeten worden voor een beter energielabel? De overheid heeft allerlei subsidies beschikbaar gesteld. Het kan een flinke kostenbesparing opleveren als je erin verdiept op welke subsidies je recht hebt. Ook daarbij kan een adviseur helpen.

Stap 4. Energieprestatie verbeteren

Na het uitzoeken van welke maatregelen interessant zijn en of je recht hebt op subsidies wordt het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Zoek een specialist voor het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen, zoals HR-glas, LED verlichting, isolatie, warmtepomp of HR-ketel.

Stap 5. Nieuw energielabel registreren

Is jouw kantoorpand energiezuiniger gemaakt? Dan is het nodig om opnieuw een geldig energielabel aan te vragen. Een energielabel is 10 jaar geldig en bij het verkrijgen van een energielabel C of beter voldoe je aan de nieuwe verplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *