Een eigen bedrijf beginnen, daar heb je een notaris voor nodig!

Als je een eigen onderneming hebt, ben jij verantwoordelijk met wat er met het bedrijf gebeurt na dat jij overlijdt. Als jij dit beslist in jouw notariële akte, staat dit vast. De na bestaande kunnen hier niks aan veranderen. Wel kan dit soms ook vervelend zijn voor de nabestaande als jouw bedrijf bijvoorbeeld verlies heeft gedraaid, dus er een grote schuld open staat. Om deze redenen is het fijn als het vast staat, zodat hier geen gedoe over kan komen.

Een notaris is hiervoor heel belangrijk. Een notaris is degene die dit zwart op wit kan laten zetten wat er gebeurt na het overlijden van jou.

Maar wat is een notaris eigenlijk?

Een notaris helpt mensen bij het maken van rechtsgeldige afspraken.

Hij/zij geeft een passend advies voor jou situatie en doet dit gebaseerd op een onafhankelijk en onpartijdig manier. Na dat alles officieel is gemaakt qua afspraken en alles duidelijk is voor beide partijen, zal de notaris dit allemaal in een document zetten. Dit document die de notaris maakt van jullie gemaakte rechtsgeldige afspraken, heet een notariële akte.

Hopelijk hebben wij je door dit artikel meer informatiegegeven over een notaris en wat je moet doen om problemen te voorkomen als je een eigen bedrijf begint en overlijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *