Overwerken Vergeet niet om goed te blijven eten!

Overwerken? Vergeet niet om goed te blijven eten!

Er zijn van die weken dat je jezelf voorbij dreigt te lopen. Van die periodes waarin het op het werk zó druk is, dat je vaak meer dan tien uur per dag op kantoor zit. Tijdens dergelijke periodes is het heel gemakkelijk om jezelf te vergeten. Je staat vroeg op, komt laat thuis en eet en drinkt nauwelijks. Dit is natuurlijk funest voor je lichaam. Zowel voor je fysieke- als mentale gezondheid. Juist in periodes van drukte is het uiterst belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Voeding is de brandstof van het menselijk lichaam. Zonder voldoende eten kan je niet functioneren. Je wordt sneller ziek, voelt je vermoeid en hierdoor kan er zelfs een burn-out op de loer komen te liggen. Neem daarom de tijd om voldoende te eten. Ook wanneer je plotseling moet overwerken en je geen extra’s meegenomen hebt. Food near me tips zijn in dat geval gemakkelijk te vinden. Ben jij benieuwd naar enkele makkelijke gerechten die je eenvoudig op kantoor kunt nuttigen? Wij zetten de meest gebruikte tips voor je op een rijtje.

Kijk goed naar de planning


Meestal ben je zelf wel in staat om een redelijke inschatting te maken van de drukte op het werk. Begin daarom iedere keer aan het begin van de week met het beoordelen van de planning. Op welke dagen verwacht je enorme drukte en wanneer zal dit wat minder zijn? Zo weet je ook op welke dagen er een reële kans is dat je moet overwerken. Maak voor deze dagen alvast een ‘menu’.

Tips wat eten we vandaag voor op het werk zijn online eenvoudig te vinden. Zeer populair zijn maaltijdsalades. Maar je kunt er ook voor kiezen om in het weekend grotere porties van huisgemaakte gerechten te maken, deze in te vriezen en vervolgens mee te nemen naar het werk. In de meeste kantoren is er wel een magnetron of oven aanwezig. Zo kun je jouw maaltijd eenvoudig opwarmen.

Eten bestellen


Moet je onverwachts toch overwerken en heb je vrijwel niets meegenomen van huis en is het ook niet mogelijk om tussendoor nog naar een supermarkt te gaan? Dan is eten bestellen via Butlon.com natuurlijk nog een prima oplossing. Je bestelt het eten binnen enkele klikken op de knop en het wordt vervolgens eenvoudig op de door jou gekozen locatie bezorgd. Het grootste voordeel van eten bestellen is dat er tegenwoordig ontzettend veel keus is. Sommige mensen denken bij eten laten bezorgen nog steeds aan een vette pizza of slappe friet, maar het aanbod is reuze tegenwoordig.

In grote steden vind je enorm veel verschillende wereldkeukens om uit te kiezen. Bovendien zijn er vandaag de dag ook veel gezonde alternatieven. Overwerken hoeft dus niet te betekenen dat je direct voor een vette hap kiest. Ook wanneer je juist meer op de gezondheid probeert te letten is dit mogelijk. Kies je voor een salade? Een heerlijk Indiaas gerecht? Of misschien wel lekker Thais? Mogelijkheden genoeg om je motortje weer bij te vullen en daarna weer te knallen op het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *