De beste tips voor het inrichten van uw thuiskantoor

Bent u van plan om een ​​thuiskantoor aan uw huis toe te voegen? Of het ontwerp van uw thuiskantoor zich nu in een bijgebouw, een kleine slaapkamer of gewoon in de hoek van een kamer bevindt, er zijn een paar essentiële zaken die u in overweging moet nemen. Als u daar de volledige werkweek of zelfs maar een paar uur doorbrengt, is het belangrijk dat uw thuiswerkplek een comfortabele en uitnodigende plek is om tijd door te brengen en uw werk efficiënt te doen.

Lees verder voor de 3 meest essentiële tips van de kantoorinrichters van Versluis BV voor het creëren van een mooi en praktisch thuiskantoor:

1. De locatie 

Thuiskantoren zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het kan in een aparte ruimte, een rustige hoek of zelfs in uw keuken zijn. De sleutel tot het selecteren van de juiste plek voor uw thuiskantoor, is nadenken over waar en wanneer u uw werk doet. Als je een drukke moeder bent, is een keukenbureau wellicht de ideale plek voor je centrale werkplek. Als u echter een professional bent, wilt u een ruimte kiezen die ver weg is van de dagelijkse beslommeringen en afleiding van uw huishouden.

2. Zorg voor voldoende ruimte

Zorg voor voldoende ruimte om comfortabel te kunnen werken. Vraag uzelf af of u gemakkelijk heen en weer kunt bewegen, bij het opstaan ​​en achterover leunen van uw bureau. Hoewel dit misschien een no-brainer lijkt, is het makkelijk om te onderschatten hoeveel ruimte u nodig heeft. Om dit te voorkomen, gebruikt u dezelfde vuistregel die professionele ontwerpers gebruiken bij het inrichten van een ​​werkstation; zorg voor een breedte van ten minste 150 cm en een diepte van 210 cm.

3. Een bureau en stoel selecteren

Het kiezen van het juiste bureau en de juiste stoel voor uw thuiskantoor is essentieel. Kies een bureau dat breed genoeg is voor uw computer en al het andere dat nodig is om uw werk te kunnen doen. Idealiter is uw bureau minimaal 120 cm breed.

Als u echter alleen een laptop nodig heeft, kunt u met minder wegkomen. De meeste mensen vinden 150 cm breed of groter het meest comfortabel. Hoewel een in-hoogte-verstelbaar bureau ideaal is, is het niet altijd praktisch in een thuiskantoor omgeving. Kies een bureau dat niet te hoog is, zo’n 70 tot 75 cm hoog is een acceptabel bereik. Investeer in een stoel van goede kwaliteit die, indien mogelijk, verstelbaar is. Je nek en rug zullen je dankbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *