Ergonomische rugkussens gebruiken

Ergonomische rugkussens gebruiken

Mensen die veel zitten lopen een verhoogd risico op rugklachten. Vooral omdat de meeste mensen een verkeerde houding aannemen tijdens het zitten. Ergonomische rugkussens kunnen in dit geval een oplossing bieden. Deze kussens hebben de ideale vorm, waardoor je comfortabel en in een gezonde houding kunt zitten. Er zijn verschillende ergonomische rugkussens te vinden. Omdat de kussens in verschillende formaten te krijgen zijn, zit er altijd wel een geschikt kussen voor jou bij. Vooral als je heel wat uren zittend doorbrengt, is het verstandig om voor een ergonomisch kussen te kiezen. Mensen met een kantoorbaan hebben bijvoorbeeld veel baat bij een ergonomische zithouding. Steeds meer mensen ervaren tegenwoordig rugklachten doordat ze te lang stilzitten in een verkeerde houding. Voorkom dit door middel van een ergonomische zithouding.

Heb je een verkeerde houding of rugklachten?

Ervaart je op het moment al pijnklachten of heb je een kromme rug? Dan is het zeker verstandig om voor ergonomische rugkussens te kiezen. Zo voorkom je dat de klachten verergeren. Steeds vaker horen we ‘zitten wordt het nieuwe roken’. De meeste mensen zitten op een dag langer dan 8 uur op een stoel. Dit slecht voor de doorbloeding en lijkt ook invloed te hebben op de mentale gezondheid. Te veel zitten is dus niet goed, maar wat als je nou niet anders kan, in verband met je werk bijvoorbeeld? In dit geval is het aan te raden om in ieder geval voor een ergonomische zithouding te kiezen. 

Bovendien is het ook tijdens het werken niet verkeerd om zo nu en dan even te gaan staan. Werkte je voorheen niet ergonomisch, dan zijn ergonomische rugkussens al een enorme stap vooruit. Daarnaast is het dus ook een goed idee om voor een zit-sta bureau te kiezen of om zo nu en dan even kort te gaan staan. Nog een goed idee is om naast ergonomische rugkussens ook een stoelfiets te bestellen. Zo kun je al zittende bewegen, waardoor je een betere doorbloeding behoudt. 

Zijn ergonomische rugkussens altijd geschikt?

Ergonomische rugkussens heb je in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd een kussen is dat op jouw stoel van goede kwaliteit aansluit. Je hebt een ergonomisch rugkussen voor de bank, maar ook een ergonomisch rugkussen voor de bureaustoel. Het is zelfs mogelijk om ergonomische rugkussens voor in de auto te bestellen. Indien jij je zithouding wilt verbeteren, is er dus altijd wel een oplossing te vinden.

Natuurlijk zit er ook verschil tussen de kwaliteit van de verschillende ergonomische rugkussens. Het is daarom een goed idee om je even in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Je krijgt pas echt een goed beeld van hoe een kussen zit door de recensies van anderen te lezen. Koop je het kussen in de winkel? Probeer hem dan eerst even uit. Online heb je gelukkig altijd herroepingsrecht. Zo heb je alsnog de mogelijkheid om het kussen terug te sturen, indien deze niet naar wens is. Goed om te weten is dat je ook een ergonomisch zitkussen kunt kopen. Het is zeker verstandig om je in het ergonomische werken te verdiepen.
Wil jij je rugklachten verhelpen? Kijk dan op de website voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *