Geen gedoe meer met handdrogers

Het wassen van je handen is belangrijk om het verspreiden van virussen of bacteriën tegen te gaan. Dit is algemeen bekend. Maar ook de manier waarop je je handen afdroogt heeft hier een aandeel in. Thuis maak je je handen vaak droog met een handdoek. In openbare toiletten vind je eerder een handdoekrol, papieren handdoekjes of handdrogers. Welke manier van je handen drogen zorgt voor het minste gedoe?

Belang van je handen drogen

Je wast je handen altijd met water en zeep, maar alsnog kunnen er dan nog wat bacteriën achterblijven op je handen. Dit is dan ook waarom je handen goed drogen na het wassen zo belangrijk is. Het drogen van je handen moet wel op een hygiënische manier gebeuren, zodat de laatste bacteriën die nog op je handen zaten geen schijn van kans maken.

Als je je handen niet goed afdroogt na het wassen, maakt dit het de perfecte omgeving voor de bacteriën om te vermenigvuldigen. Zo zijn je handen na het wassen eigenlijk alsnog niet schoon en zullen bacteriën en virussen zich makkelijk kunnen blijven verspreiden.

Hoe droog je je handen goed?

Dat het drogen van je handen belangrijk is, moet nu wel duidelijk zijn. Er worden vaak verschillende manieren aangeboden in een openbaar toilet. Niet elke manier is even hygiënisch te noemen. Zo werken handdoeken of handdoekrollen niet optimaal en drogen ze je handen ook niet goed. Ook omdat meerdere mensen eraan zitten met hun vieze handen, is deze manier niet hygiënisch.

De meest hygiënische manier om je handen te drogen is met een handdroger of het gebruik van papieren handdoekjes. Als je deze twee onderling ook weer vergelijkt, is het gebruik van handdrogers de beste keuze. Deze droogt je handen op een hygiënische manier en is een stuk duurzamer dan het gebruik van een papieren handdoekje.

Makkelijk in gebruik

Het kan op sommige momenten druk zijn op een openbaar toilet. Het gebruik van handdrogers is in dat geval een stuk sneller dan het gebruik van een handdoekrol of handdoekjes. Je handen worden er snel mee droog geblazen. De handdrogers worden bijna altijd direct naast de wasbak geplaatst, waardoor je na het handen wassen meteen je handen kunt drogen en klaar bent.

Daarnaast worden handdrogers ook vaak in ziekenhuizen geplaatst. Dit is een plek waar alles steriel moet zijn. Nadat de handen gewassen zijn, moeten ze gedroogd kunnen worden zonder ergens anders mee in contact te komen. Het gebruik van een handdroger is in dat geval de meest hygiënische optie.

Tip: Maeso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *