Kantoorruimte, waar moet je aan denken?

Het aanschaffen van een kantoorruimte is een spannende bedoeling. Vaak loopt het samen met een uitbreiding van uw bedrijf en is het ook zeker een leuke vooruitgang. Maar waar moet u nou op letten bij het aanschaffen van een pand?

Locatie

Afhankelijk van het soort bedrijf, is het vaak handig om een kantoor dichtbij de klant te hebben. Ook kunt u rekening houden met de infrastructuur. Als uw bedrijf bijvoorbeeld in veel locaties producten verkoopt, is het slim om een kantoor aan te schaffen die op een centraal punt is gelegen met mogelijkheden voor snel en goed transport. Verder kan het een goede keuze zijn om dichtbij andere bedrijven een pand te kopen of huren.

Ruimte

Bij de aanschaf van een kantoorpand is het ook belangrijk om rekening te houden met eventuele uitbreiding. Als u bijvoorbeeld verwacht dat uw bedrijf flink gaat groeien de komende jaren, is het een goed idee om een groter pand te nemen waar groeimogelijkheden zijn. Verder is het soort ruimte die bij uw bedrijf past afhankelijk van de dagelijkse bezigheden binnen uw bedrijf. Factoren zoals opslag, parkeergarages, laaddokken, en productiefaciliteiten spelen een grote rol in de selectie van een gebouw.

Juridische ondersteuning

Het kopen van een pand is een hele investering. Als na de koop blijkt dat er iets ernstig mis is met de kantoorruimte, is het fijn om goede juridische ondersteuning te hebben die u kan helpen met het oplossen van het geschil. Een advocaat onroerend goed is gespecialiseerd in deze specifieke conflicten. Het huren van een pand is wellicht een iets minder heftige investering, maar een soepel verloop is nog steeds essentieel. Het is belangrijk dat een huurcontract goed en volledig is opgesteld. Als u zelf niet erg bekend bent in het juridische onderdeel, dan kunt u een advocaat huurrecht in dienst nemen om u bij te staan in dit proces.

Deze lijst van tips is niet volledig, maar het kan u zeker helpen bij het aanschaffen van een kantoorruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *