Meest voorkomende soorten afval op kantoor

Meest voorkomende soorten afval op kantoor

Van ieder bedrijf zijn de afvalstromen anders. Het enorm belangrijk om goed te kijken welke soorten afval bij jou op kantoor het meest voorkomen, zodat je kunt zorgen voor de juiste afvalcontainers. Afvalcontainers zijn er namelijk voor veel verschillende soorten afval, maar ook in diverse maten. Breng de afvalstromen van jouw bedrijf in kaart en zoek een gepaste oplossing voor het afvalprobleem. De onderstaande afvalstromen komen over het algemeen het meeste voor op kantoor:

Papier/karton

In de meeste kantoren in Nederland wordt papier en karton al erg goed gescheiden. In de meeste kantoren vind je genoeg papierbakken en meestal ook een karton-pers of container op het buitenterrein. Als het om scheiden van papier en karton gaat zijn we dus al erg goed bezig, echter kan het nog beter. Namelijk op het gebied van vervuild papier en karton. Helaas kan dit (nog) niet gerecycled worden, waardoor vervuild papier en karton bij het restafval hoort.

Denk bij vervuild papier en karton aan koffiebekers waar nog koffie in zit of een pizza doos met pizzaresten en vetvlekken. Als dit afval alsnog bij het papier- en het kartonafval wordt gegooid dan kan de rest ook vervuild raken, waardoor al het afval in de container niet meer gerecycled kan worden.  

PMD

De afkorting PMD staat voor Plastic, Metaal en Drinkpakken. Huishoudens in Nederland zijn tegenwoordig erg goed bezig om PMD afval keurig te scheiden. Helaas gebeurt dit op kantoren nog veel te weinig. Voor het afvoeren van dit afval worden speciale PMD bedrijven ingeschakeld.

GFT

Groente-fruit en tuinafval is misschien niet het eerste waaraan je denkt bij afvalstromen van kantoren. Toch is dit ook een van de meest voorkomende afvalsoorten op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan etensresten, kantoorplanten, bloemen, koffieprut en etensresten uit de kantine. 

Klein chemisch afval

Lege batterijen, kapotte lampen, TL-buizen, inktcartridges, toners en rookmelders. Dit afval komt veel voor op kantoor en valt allemaal onder klein chemisch afval. Een goede afvalinzameling van deze producten is enorm belangrijk omdat het gaat om erg milieuonvriendelijke producten.

Plastic folie

Bij het verpakken en inpakken van dozen wordt veel gebruik gemaakt van plastic folie om het product zonder schade te vervoeren. Op kantoren is plastic folie afval een van de meest voorkomende soorten afval. Het folie kan ingezameld worden in een foliezak.

Flessenglas

Doen jullie iedere vrijdag een gezellige vrijdagmiddagborrel? Dan is het belangrijk om glas niet bij het restafval te gooien, maar in een glasbak. Flessenglas is namelijk 100% recyclebaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *