Online b2b zaken doen, hoe pak je dat aan? 

Zaken doen met andere bedrijven is heel anders dan wanneer je zaken doet met particulieren. Het zaken doen met particulieren noem je ook wel b2c, business to consumer. B2b staat voor business to business en gaat dus over bedrijven die zaken doen met elkaar. Dit is heel anders, omdat de markt voor particulieren vaak veel groter is dan de b2b markt. Als je daarom de marketing voor jouw bedrijf wilt regelen moet je het ook anders aanpakken. Denk eens aan B2B webshops. Deze hoeven niet voor iedereen begrijpelijk te zijn, omdat de mensen die het nodig hebben, waarschijnlijk wel weten hoe deze branch in elkaar steekt en de vaktermen kennen.  

Een website is heel belangrijk 

Je mag in een b2b webshop dus wel het nodige jargon gebruiken, zonder dit toe te lichten. Verder is het maken van een b2b webshop weer anders dan een b2c webshop. Bedrijven kijken naar andere dingen en willen andere dingen weten dan de gewone consument. Je kan daarom, als een b2b webshop te moeilijk is om zelf te maken, dit laten uitbesteden bij een ander bedrijf. Het is in ieder geval wel aan te raden om überhaupt een website te maken, omdat driekwart van de koper online naar producten zoekt en ruim 90% van de kopers zijn producten online wilt bestellen.  

De voordelen van een b2b website 

Het heeft een aantal voordelen om een b2b webshop te beginnen. Het zorgt allereerst voor een hogere omzet. Niet onbelangrijk zou ik zeggen. Als jij je producten online zet, trek je meer klanten en vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Je kan je producten ook in andere landen verkopen. Tot slot kun je data verzamelen van de website en dat gebruiken, om de website nog klantvriendelijker te maken en vaste klanten te werven. Een website zorgt ook voor automatisering wat weer tijd bespaart. Ook wordt je service meestal beter, omdat klanten zelf kunnen bestellen en niet meer altijd op gesprek hoeven te komen voor orderplaatsingen.   

Geen verstand van? Laat het uitbesteden 

Bijvoorbeeld Ecommerce bureau Utrecht kan je helpen bij het bouwen en ontwerpen van een b2b webshop. Het kan slim zijn om dit uit te besteden als je er zelf niet veel vanaf weet. Het bespaart je dan namelijk tijd en je laat mensen met expertise jouw website bouwen, waardoor je gegarandeerd een mooie en professionele website daarvoor terug krijgt. Daarnaast kan je gewoon je wensen doorgeven, die worden meegenomen in het website ontwerp. Ook het onderhoud van de website regelen zij dan, waardoor je daar zelf geen zorgen meer aan hebt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *