Verhuizen met je kantoor

Verhuizen met je kantoor, lees er hier alles over

Heb je met je kantoor een nieuwe standplaats gevonden, omdat je moest uitbreiden? Of misschien omdat de bereikbaarheid op je huidige locatie niet voldoende nieuwe medewerkers trekt. Dan heb je een goede keuze gemaakt. Een nieuwe omgeving kan in veel gevallen een zeer goede keuze zijn.

Bedrijfsverhuizing

Een zakelijke verhuizing brengt veel teweeg voor je bedrijf. Waarbij je vooral wilt voorkomen dat de werkzaamheden hieronder te leiden hebben. Zorg dat er een aantal mensen zich bezighouden met de verhuizing en zorg er daarnaast voor dat je andere personeel de zaak draaiende kan houden. Een bedrijfsverhuizing is wel wat anders dan een particuliere verhuizing, doordat er meerdere mensen bij betrokken zijn. Naast je personeel en klanten moet je ook kijken naar andere stakeholders als leveranciers, maar ook bijvoorbeeld de schoonmaker of de verhuurder. Online zijn veel verhuischecklists te vinden die je verder kunnen helpen met de verhuizing van je kantoor. De voorbereiding is van groot belang, waartoe ook een taakverdeling is gemaakt. Heb je een groot bedrijf, zorg er dan voor dat de verhuizing door een professioneel verhuisbedrijf wordt gedaan. Zij kunnen je ontzorgen en de verhuizing soepel laten verlopen. Je wilt niet dat het personeel zich teveel met randzaken moet bemoeien en vooral de klanten blijven bedienen. 

De inrichting van je nieuwe kantoor

Als je naar een nieuwe omgeving gaat verhuizen is het ook een goed idee om te kijken naar een efficiënte inrichting van je nieuwe kantoorpand. Zorg dat er voldoende ruimte is om rustig te kunnen werken, zorg voor een creatieve en inspirerende omgeving. Wat hierbij handig om te doen is om je personeel ook inzicht te geven en mee te laten denken. Zo voelen zij zich meer betrokken bij de verhuizing en kunnen ze hun eigen voorkeuren delen. Het kantoorpersoneel brengt elke week vele uren door op kantoor en dan wil je ook dat zij zich prettig voelen op deze plek.

Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met uitbreiding van het personeelsbestand en dus een goede indeling te maken die daarop is toegespitst. Zo voorkom je dat er binnen een jaar weer verschillende wijzigingen moeten worden gedaan.

Zorg dat de voorbereiding van je bedrijfsverhuizing goed wordt gedaan, deze is het belangrijkst. Schakel een verhuisbedrijf in om de kantoorspullen in en uit te laden en zorg daarnaast dat de inrichting van je kantoor zowel efficiënt als prettig ingedeeld is. Dit zorgt ervoor dat de zakelijke verhuizing van jouw bedrijf goed verloopt.

Meer inspiratie voor het inrichten van je kantoor? Of praktische tips voor je bedrijfspand? Lees het op Onderneemplek.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *