Vind jouw kantoorruimte locatie met deze #5 tips

Heb je net je eigen onderneming ingeschreven bij de KVK? Of is je bedrijf zo’n succes dat je meer ruimte nodig hebt? Wellicht ben je simpelweg op zoek naar meer vierkante meters voor je kantoorruimte? Wat je huidige situatie ook is, het kiezen van de juiste locatie voor je kantoorruimte kan aardig lastig zijn. Er verandert veel op het gebied van aanbod en variatie op de kantorenmarkt en daarom willen we jou graag helpen door middel van een aantal tips. Want hoe kies je nou een geschikt kantoor voor jouw bedrijf?

Tip #1: Welk budget heb je beschikbaar

Elke ondernemer heeft er mee te maken, budgetten. Of dit nou een ruim of krap budget is, kies een richtlijn aan budget voor jouw nieuwe kantoorruimte. Hoe meer budget beschikbaar hebt, hoe groter en luxer jouw nieuwe kantoorruimte gaat worden. Dit wil niet zeggen dat je geen kantoorruimte kan vinden als je een krapper budget hebt. Er zijn een zat mogelijkheden waar je toch een eigen kantoorruimte kan hebben met weinig budget. 

Tip #2: Bepaal waar je een kantoorruimte wilt

Wil je je kantoor gaan huren in een grote stad zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht? Dan geeft het de status van je bedrijf een enorme boost. Jouw bedrijf vestig je dan tussen alle grote bedrijven, maar hier betaal je dan ook fors voor. Erg geschrokken van de prijzen? Dan is het verstandig om een locatie te kiezen buiten de grote steden denk dan aan steden zoals; Groningen, Deventer, Zwolle en Tilburg.

Tip #3: Hoeveel ruimte ga je nodig hebben

Om onnodige kosten en ruimte te krijgen in een kantoorruimte is het goed om te bepalen hoeveel ruimte je nodig gaat hebben. Begin daarom met het uitzoeken hoeveel vierkante meter je nodig moet gaan hebben. Vaak wordt er per persoon 7 m² tot en met 12 m² aangehouden. Ook zijn de werkzaamheden van jouw onderneming vaak doorslaggevend. Heb je bijvoorbeeld alleen een kantoorruimte nodig voor vier bureaus met computerapparatuur? Dan is vaak al een ruimte van 25 m² voldoende.

Tip #4: Denk aan bereikbaarheid

Je wilt natuurlijk niet dat je werknemers of jijzelf heel veel moeite moet gaan doen om de werkplek te bereiken. Daarom is het goed om rekening te houden voor een locatie die bereikbaar is met meerdere vervoer bemiddelingen. Denk hierbij aan het openbaar vervoer, auto, fiets of misschien wel lopend. Eén van de goedkopere, betere en meer populaire locatie in Nederland is Deventer. De ligging van Deventer in Overijssel is centraal voor heel Nederland, ook Duitsland is goed te bereiken vanuit Deventer. Belangrijke wegen rondom Deventer zijn de A1, de N344, de N792, de N348 en de N766. Naast een goede verbinding over het water en over de weg, heeft Deventer ook een goede verbinding over het spoor. De bekendste kantorenlocaties van Deventer zijn: kantorenlocatie Hanzepark, kantorenzone Zuid-as en kantorenpark As Binnenstad-Colmschate. Wil je graag een kantoorruimte huren in Deventer? Dan is De Leeuwenbrug in Deventer jouw perfecte locatie. 

Tip #5: Denk aan de beschikbare faciliteiten

WiFi, schoonmaak en gas/water/licht zijn vanaf 2019 wel altijd gebruikelijk bij het huren van een kantoorruimte. Hiernaast kun je zelf bepalen welke faciliteiten je hieraan extra toevoegt. Of het nu gaat om de catering, ontzorging door receptioniste of een plekje om te ontspannen. 

Geef je als bedrijf zijnde vaak presentaties aan je klanten? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een presentatieruimte. Ze zijn er in alle soorten en maten, afhankelijk van het aantal personen je doorgaans ontvangt voor je presentaties. Vaak zijn deze ruimten voorzien van een groot scherm, waar je bijvoorbeeld met jouw PowerPoint de geïnteresseerden kunt informeren. Daarnaast kan je je vergaderruimte ook gebruiken als lunchkamer voor je medewerkers of voor een goede vrijmibo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *