Voordelig printen en kopiëren

Wil je weten hoe je voordelig kunt printen en kopiëren? In dit artikel zullen we je laten zien hoe je geld kunt besparen op print- en kopieerkosten zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Of je nu thuis, op kantoor of op school werkt, met deze tips en trucs kun je efficiënter printen en tegelijkertijd geld besparen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder!

Refurbished printer leasen

Een voordelige en langdurige oplossing voor printen en kopiëren, is een refurbished printer leasen. Hierbij  huur je de printer voor een bepaalde periode, waarbij je maandelijkse betalingen doet. Deze betalingen zijn vaak veel lager dan de kosten van het kopen van een nieuwe printer. Het leasen van een refurbished printer biedt verschillende voordelen. Allereerst hoef je niet upfront een grote investering te doen voor de aanschaf van een nieuwe printer. Dit is vooral handig als je een beperkt budget hebt. Daarnaast wordt het onderhoud en de reparaties van de printer meestal gedekt door het leasecontract, waardoor je geen extra kosten hoeft te maken bij eventuele technische problemen.

Bespaar op inkt en toner

Ten eerste is het raadzaam om te kiezen voor de ‘conceptmodus’ of ‘concept kwaliteit’ in de printfuncties van je printer. Deze modus gebruikt minder inkt en toner, maar levert nog steeds acceptabele afdrukken op voor dagelijks gebruik. Daarnaast kun je ook de ‘zwart-wit modus’ gebruiken bij het afdrukken van documenten waar geen kleur nodig is. Op deze manier kun je het verbruik van kleuren inkt of -toner verminderen. Verder is het een goed idee om regelmatig de printkoppen van je printer schoon te maken. Vuile printkoppen kunnen resulteren in vlekkerige afdrukken en dwingen je om meer inkt of toner te gebruiken om het gewenste resultaat te krijgen.

Gebruik dubbelzijdig printen

Een andere eenvoudige manier om geld te besparen op printen en kopiëren is door gebruik te maken van de dubbelzijdige printfunctie van je printer. Door dubbelzijdig te printen, kun je het papierverbruik halveren. Dit betekent niet alleen dat je minder vaak nieuw papier hoeft te kopen, maar ook dat je bijdraagt aan een duurzamere omgeving. De meeste printers hebben een instelling voor dubbelzijdig printen, dus het is de moeite waard om deze functie te activeren en geld te besparen.

Kies voor compatibele inkt- en tonercartridges

Wanneer je inkt- of tonercartridges moet vervangen, is het verleidelijk om te kiezen voor het originele merk cartridges. Maar deze kunnen behoorlijk prijzig zijn. Een goed alternatief is om te kiezen voor compatibele inkt- en tonercartridges. Deze cartridges worden geproduceerd door andere merken, maar zijn volledig compatibel met jouw printer. Ze bieden dezelfde kwaliteit als de originele cartridges, maar tegen een lagere prijs. Door over te stappen op compatibele cartridges kun je flink besparen op de kosten van inkt en toner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *