Wat is een clientvolgsysteem?

Misschien heb je wel eens gehoord van een clientvolgsysteem dat kan worden gebruikt, maar misschien is dit een nieuwe term voor jou en heb je nu misschien wel de verkeerde interpretatie in je hoofd. Het is namelijk geen locatie trackers waarbij je jouw cliënten kunt volgen en jij precies kunt zien waar zij zich bevinden, maar het is een tool die gemaakt is voor mensen die cliënten helpen op de arbeidsmarkt. Via het cliëntvolgsysteem, kun je als professional de stappen volgen die jouw cliënt zet op de arbeidsmarkt. Deze tool is voor verschillende doeleinden gebruikt, zo zijn loopbaanbureaus een van de doelgroepen die bereikt worden met dit volgsysteem.

Gemakkelijk in gebruik

Wanneer je als loopbaanbureau gebruik maakt van zo’n volgsysteem, dan kun je hier gemakkelijk een cliënt in aanmelden, zodat deze in het systeem komt te staan, maar hier kun je bijvoorbeeld ook opdrachten in plaatsen die de cliënt vervolgens mag maken. Jij kunt hier het overzicht in volgen en kijken wat er allemaal in deze omgeving gebeurd. Er kan gemakkelijk gecommuniceerd worden en zo heb je veel overzicht in een tool. Dit is voor beide partijen erg voordelig en daarom wordt er ook graag met deze tool gewerkt. Je kunt je cliënten dus eigenlijk wel volgen, maar dan heb je het over de voortgang.

Openheid via de tool

Je kunt gemakkelijk informatie uitwisselen met alle betrokken partijen, wanneer het bijvoorbeeld gaat over iemand die extra begeleiding nodig heeft, dan kan ook de begeleider gemakkelijk toegang krijgen tot de informatie en hier ook het overzicht in behouden. Zo heb jij als professional een plek waar je alle informatie in kunt delen en waar je alles in kunt plaatsen waar de cliënt weet dat hij alles kan vinden. Zo houdt je het duidelijk voor alle partijen en dat is in veel situaties erg belangrijk om dan samen tot een goed resultaat te kunnen komen.

Snel alle infomatie voor je neus

Wanneer je als professional een afspraak hebt met een cliënt, dan kun je gemakkelijk binnen een aantal seconden alle informatie voor je krijgen, omdat alles op dezelfde plek opgeslagen staat en je dus niet lang meer hoeft te zoeken. Dit is een groot contrast, wanneer je kijkt naar bedrijven die een lange tijd bezig zijn met het sprokkelen van informatie dat verspreid staat over het systeem en waardoor het geheel niet veel overzichtelijker wordt. Het is dus niet alleen voordelig voor de cliënt, omdat deze niet veel hoeft te downloaden of uit hoeft te zoeken, maar ook voor de professional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *