Wat zijn de baanmogelijkheden na de Bachelor studie Accountancy?

Veel mensen die studeren hebben een hoop toekomstplannen. Om deze toekomstplannen allemaal waar te maken, hebben zij geld nodig en dat moet verdiend worden. Hierom willen veel mensen na hun studie direct aan de slag. Als je net klaar bent met de accountant opleiding hbo en zo snel mogelijk aan de slag wilt, is dit een geschikt artikel voor jou. In dit artikel worden er een aantal baanmogelijkheden benoemd en verwoord zodat jij na kunt gaan welk beroep het best bij jou past. 

Misschien is junior assistent accountant iets voor jou

Om te beginnen kun je na je hbo accountancy opleiding aan de slag als junior assistent accountant. Bij dit beroep vervul je een adviserende of een controlerende rol. Bij de adviserende rol ben je voornamelijk bezig met het adviseren van klanten op financieel vlak. Dit zijn dingen als advies geven op het gebied van de financiële administratie en belastingaangifte. Indien je klantencontact en het helpen van mensen leuk vind, is dit een geschikt beroep. Bij de controlerende rol controleer je juist de administratieve werkzaamheden van de klant. Hierbij geef je enkel geen adviezen, want je bent onafhankelijk. Hierbij zul je dus minder contact hebben met klanten, maar wel echt met de regels bezig zijn en mensen controleren. 

De werkzaamheden van een assistent-controller

Een ander beroep waar je voor kunt kiezen is een assistent-controller. Bij deze functie werk je voor maar een bedrijf, dit zorgt bij een hoop mensen voor meer stabiliteit. Bij deze functie ben jij de financiële sparringpartner van een organisatie. De financiële backbone van de organisatie ligt in jouw handen. Je controleert, rapporteert en geeft adviezen aan de directie van het bedrijf. Deze functie is erg geschikt als je graag voor een bepaald bedrijf wilt werken. Als je niet houd van het werken voor verschillende bedrijven is dit een fijne mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *