Heb jij een goede IT-inrichting nodig? Drie tips

Ben jij onlangs een nieuw kantoor betrokken en zoek je bijpassende IT-inrichting? Of wil je in je bestaande kantooromgeving de IT een upgrade geven? Of werk jij voor een werkgever die heeft besloten dat de IT-inrichting aangepakt dient te worden? Wat de reden ook is dat je een nieuwe IT-inrichting nodig hebt, in dit artikel helpen we je op weg met drie tips.

Tip 1. IT-inrichting begint met de computers zelf

Er zijn veel dingen die komen kijken bij een goede IT-inrichting op de zaak. Zo zijn zaken als servers met daarop de juiste daemons en bijvoorbeeld gedeelde mappen, een goede internetverbinding en andere aspecten van de IT-infrastructuur erg belangrijk. Maar nog belangrijker dan al deze zaken zijn de computers zelf. Dit zijn namelijk de apparaten waar iedereen de hele dag op werkt.

Om die reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen op kwalitatief goede en niet onnodig dure computers werkt. Een van de dingen die hierbij belangrijk zijn om naar te kijken zijn de processor, het werkgeheugen, de grootte van de harde schijf en de batterijcapaciteit. Als u nog gebruik maakt van desktopcomputers, dan kan het daarnaast goed zijn om te overwegen om de overstap naar laptops te maken. Naast dat laptops mobieler zijn, zijn ze namelijk vaak ook veel zuiniger in het energieverbruik.

Tip 2. Betaal niet te veel voor uw computers

Het is belangrijk dat u degelijke computers aanschaft met goede specificaties. Maar het is niet nodig om te veel te betalen. Om die reden kiezen de meeste bedrijven bijvoorbeeld nog steeds voor Windows-computers in plaats van Macs.

Waar u uw computers aanschaft kan ook een verschil maken in de prijs die u betaalt. Er zijn een aantal websites, zoals IT Stunter (bekijk hier de site), waar u voor een goede prijs degelijke computers met goede specificaties kunt aanschaffen.

Tip 3. Denk ook aan andere zaken

Naast de computers zelf, doet u er ook goed aan om te zorgen dat alles wat de computers nodig hebben om te functioneren aanwezig is. Om te beginnen dienen er bijvoorbeeld voldoende stopcontacten en aansluitkabels te zijn. Het internet kunt u bedraad en draadloos aanbieden. Veel kantooromgevingen kiezen ervoor om allebei aan te bieden. Op die manier is er maximale flexibiliteit om het internet te gebruiken zoals de medewerker in kwestie het wil.

Bron: IT Stunter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *