Thuiswerken

De gevolgen van thuiswerken

Er zijn veel voordelen aan thuiswerken, maar er zijn ook enkele nadelen. In dit blog bespreken we de voor- en nadelen van thuiswerken. 

voordelen 

Een van de voordelen van thuiswerken is dat je geld kunt besparen op de woon-werkverkeer kosten. Als je in een stad woont, kunnen de kosten van benzine en parkeren snel oplopen. Door af en toe vanuit huis te werken, kun je deze kosten gemakkelijk verminderen maar het kan zijn dat het daardoor minder overzichtelijk is met rittenregistratie in de app reisbalans kan je dit alsnog overzichtelijk houden.

Een ander voordeel van thuiswerken is dat je meer flexibiliteit hebt met je schema. Je kunt pauzes nemen wanneer je wilt en werken rond je persoonlijke verplichtingen. Dit is vooral gunstig voor ouders die hun kinderen op school moeten kunnen afzetten of van activiteiten moeten kunnen ophalen.

nadelen

Er zijn ook enkele nadelen aan thuiswerken. Een van de grootste uitdagingen is gemotiveerd en gefocust te blijven op het werk als er thuis zoveel afleiding is. Het kan gemakkelijk zijn om verstrikt te raken in huishoudelijke taken of persoonlijke boodschappen. En als je thuis werkt, mis jemisschien belangrijke kantoorpolitiek en netwerkmogelijkheden.

Een ander nadeel van thuiswerken is het gevoel van isolement. Als je niet in de buurt van andere mensen bent, kan het gemakkelijk zijn om het gevoel te hebben dat je geen deel uitmaakt van een team of gemeenschap. Dit kan leiden tot eenzaamheid en angst. Als je vanuit huis werkt, zorg er dan voor dat je regelmatig sociale activiteiten plant, zodat je in contact kunt blijven met andere mensen. 

Al met al heeft thuiswerken zijn voor- en nadelen. Maar voor de meeste mensen wegen de voordelen op tegen de uitdagingen. Als u erover denkt om over te stappen op gedeeltelijk thuiswerken, weeg dan de voor- en nadelen zorgvuldig af om te zien of het wel iets voor jou is.

bron: www.reisbalans.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *