Anti kerntrek cilindersloten

Heeft u wel eens gehoord van het “kerntrekken” van cilindersloten? Wist je dat je er met kerntrekken binnen 20 seconden bij 80% van de woningen ingebroken kan worden? Wil je dit liever niet, lees dan verder.

Wat is kerntrekken?

Het kerntrekken van een cilinder kan je vergelijken met de manier hoe je een kurk uit een wijnfles draait. Eerst wordt er in de cilinder een schroef gedraaid, waarbij ze vervolgens een klauwhamer of een speciale “kerntrekker” op de schroef zetten. Hiermee wordt de cilinder uit de deur gehaald. Of je nu een normaal slot hebt of een meerpuntssluiting, de deur is binnen 20 seconden open. Bekijk deze video “kerntrekken” op Youtube maar eens.

Veilige cilindersloten

Je kunt je beveiligen tegen het kerntrekken van de cilinder. Neem hiervoor een SKG3 cilinder. Een SKG3 cilinder is voorzien van stalen onderdelen, waarbij je heel lastig de schroef in de cilinder kunt schroeven. De schroef zal voortijdig afbreken. Het cilinderslot zal hierdoor wel kapot gaan, maar ach, je komt niet binnen en daar is waar het om gaat.

Veilig deurbeslag

Naast de cilinder kan je ook je deurbeslag vernieuwen. Het deurbeslag kan je vervangen voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Voor de cilinder komt een “kapje” welke ook uitgevoerd is met gehard staal. Dit heeft hetzelfde effect als een cilinder met SKG3 normering.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op de website Profielcilinder.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *