Kantoorruimte inrichten | Praktisch omgaan met je werkplek

Niemand houdt ervan om op een kluitje te zitten, ook al mag je je collega’s nog zo graag. Ook comfortabel meubilair is belangrijk om productief te blijven. Kortom, er zijn diverse zaken om rekening mee te houden als je je kantoor gaat inrichten. Natuurlijk kun je allerlei zaken gaan aanschaffen en lekker gaan puzzelen maar je op deze klus voorbereiden is veel verstandiger. Lees verder voor praktische tips waarmee jij van je kantoor een prettige werkplek maakt.

Opdelen van ruimte

We gaan er even vanuit dat je bedrijf uit meerdere afdelingen bestaat met diverse ruimtes waar allerlei verschillende activiteiten plaatsvinden. Dankzij deze aanname kunnen we je een zo goed mogelijk beeld geven van wat een bedrijfsruimte met je doet en andersom.

 

Door simpelweg ieder departement in jouw onderneming een eigen plek te geven, bezorg je al je personeelsleden een eigen plek die ze kennen en vertrouwen. Houd daarom bij het indelen van je werkomgeving rekening met het aantal teamleden dat elke afdeling heeft en hoeveel ruimte je voor ze nodig hebt. Mochten je kantoren niet allemaal even groot zijn, dan kun je ze verdelen op basis van de grootte van je teams.

Uitstraling

Iedereen binnen jouw bedrijf is beter in staat om topprestaties te leveren als ze zich en onderdeel van het geheel voelen. Daarom is het belangrijk dat je je bedrijfsruimte een eensgezinde uitstraling geeft. Dat wil zeggen dat de sfeer en huisstijl van je onderneming in ieder kantoor en elke werkplek terugkomt. Dit kan zich uiten door vloerbedekking, de kleur van het behang en/of gebruik van de kleuren die bij je firma horen.

Comfort

Veel van je werknemers zullen de hele dag met dezelfde soort werkzaamheden bezig zijn. Dat kan laden en lossen van goederen zijn of kantoorwerk. Wie lopend werk moet verrichten doet er goed aan om betrouwbaar schoeisel te gebruiken. Als werkgever zou je dit ook voor je personeel kunnen aanschaffen, net als een eventueel uniform. Da’s wel zo eerlijk, want je vraagt je werknemers toch ook niet om hun eigen bureaustoelen mee te nemen? Deze kunnen ook maar beter van degelijke kwaliteit zijn, net als hun werktafels zelf, om fysieke klachten onder je werkkrachten te voorkomen.

Aankleding

Zet de puntjes op de i door van jouw bedrijfspand eentje te maken waar zowel je personeel als je klanten graag vertoeven. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende groen op de werkvloer; hiermee kun je actief stress tegengaan. Bovendien kun je de aankleding van elk kantoor aan het personeel overlaten dat er specifiek gebruik van maakt. Zo creëer je pas echt een ongedwongen sfeer. De toevoeging van eyecatchers is eveneens aan te bevelen, bijvoorbeeld in de vorm van in het oog springend meubilair.

 

Veel succes met het inrichten van je kantoorruimte!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *