Het vinden van een geschikte kredietverzekeraar

Waarom jouw bedrijf niet zonder kredietverzekeraar kan

Als ondernemer kan je eigenlijk bijna niet zonder kredietverzekeraar. Een kredietverzekeraar is er om te voorkomen dat je bedrijf in de problemen komt zodra een klant weigert zijn facturen te betalen. Debiteuren die weigeren te betalen is een van de meest voorkomende oorzaken waardoor bedrijven failliet gaan. Dit is ontzettend vervelend, als ondernemer kan je hier zelf namelijk helemaal niks aan doen. Behalve natuurlijk jezelf goed indekken door een verzekering af te sluiten bij een kredietverzekeraar. De kosten van een kredietverzekering vallen vaak ontzettend mee. Je bedrijf zal hier in ieder geval niet failliet door gaan. Het is dan ook erg verstandig om een verzekering af te sluiten. Vroeg of laat zal bijna elk bedrijf wel eens te maken krijgen met een wanbetaler.

Nog een voordeel van een kredietverzekeraar is dat deze je informatie kan geven over je klanten. Op deze manier kan je vaak inzien of klanten de rekening wel of niet kunnen betalen met de financiële situatie waar zij zich in bevinden. Daarnaast regelt een kredietverzekeraar ook de incasso zodra er niet betaalt wordt. De incassokosten worden natuurlijk ook betaalt door de verzekeraar. Als ondernemer zijn dit zaken waar je je natuurlijk liever niet mee bezig houdt. Het scheelt dan ook enorm dat de verzekeraar dit voor je regelt.

Verschillende vormen van debiteuren verzekeringen

Bij de kredietverzekeraar kan je verschillende vormen van verzekeringen krijgen. Je hebt verzekeringen per transactie, maar ook per debiteur, per land of zelfs verzekeringen over alle omzet. Welke vorm van verzekering het beste bij jou past is natuurlijk afhankelijk van de facturen die je stuurt. Heb je normaal minder risico met je debiteuren, maar verwacht je een erg grote transactie? Dan kan je deze transactie verzekeringen. Heb je een aantal debiteuren die je regelmatig erg grote facturen stuurt? Dan kan je deze debiteuren apart verzekeren. Het verzekeren van alle omzet is ook zeker geen slecht idee, zo heb je erg weinig risico.

Welke kredietverzekeraar is nou het meest geschikt voor mijn eigen bedrijf?

Er zijn dus meerdere vormen van kredietverzekeringen, maar natuurlijk verschillen de kosten ook enorm per bedrijf. Waar jij je verzekering het beste kunt afsluiten is dus helemaal afhankelijk van wat voor en hoeveel facturen je stuurt. Factoren die de kosten beïnvloeden zijn bijvoorbeeld het aantal debiteuren, je omzet en je eigen risico. Ook het percentage van de transacties dat gedekt is maakt natuurlijk een verschil net als de landen waarin je debiteuren zich bevinden. De kosten verschillen ook weer per kredietverzekeraar. Het is dus verstandig om een onafhankelijke partij te laten bepalen welke kredietverzekeraar het beste is voor jouw onderneming.

Een bedrijf die ondernemingen helpt met het vinden van de perfecte kredietverzekeraar is Dutch Credit Brokers. Hier hebben ze zich zelfs helemaal gespecialiseerd, specifiek in dit soort verzekeringen. Je kan er echt vanuit gaan dat deze onafhankelijke partij jou aan de juiste kredietverzekeraar weet te koppelen. Zo hoef je voortaan niet meer bang te zijn dat je facturen niet betaalt worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *