voordelen vulpen

De voordelen van de vulpen

De vulpen is een prachtige pen. Niet voor niets wordt deze pen ook wel het ultieme verlengstuk van de hand genoemd. Geen enkele andere pen laat zich zo gemakkelijk en soepel leiden en van geen enkele andere pen zijn zoveel varianten beschikbaar. De pen leeft als nooit tevoren en is gelukkig nog steeds op elke hoek van de straat in ons land te koop. Of dat nou een vulpen Parker of een vulpen Montblanc is.

U werkt met vloeibare inkt, dit in tegenstelling tot de balpen

U werkt met een balpen met vloeibare inkt, dit in tegenstelling tot het schrijven met een balpen. De inkt dient u zelf bij te vullen, iets dat vroeger met de bekende inktpot gebeurde. Dat wilde echter nog wel eens wat knoeien en met het inktpatroon werd werken met deze pen nog aantrekkelijker. Als we goed kijken naar de basis van de pen dan zien we een metalen plaatje dat hard en toch buigzaam is, dat licht rond gebogen is en over een inkeping beschikt waarin de inkt opgezogen wordt. Dit onderdeel is opgebouwd op een soort van cilinder met daarachter een buisje die verbonden is met het inktreservoir. Een ingenieus systeem.

Al gebruikt vanaf de tiende eeuw

Voor zover bekend ontstond de voorloper van de vulpen al in de tiende eeuw, al wordt beweerd dat schrijven met vloeibare inkt nog veel eerder al aan de orde was. Het zegt alles over de kracht van deze pen, want nog steeds is het een veel gebruikt schrijfartikel. Met de jaren is het aanbod enorm groot geworden. U kunt even gemakkelijk een goedkopere versie van de pen kopen als een vulpen van goud. Met de jaren heeft de pen zich in alle opzichten ontwikkeld. Met name ook het inktpatroon is sterk verbeterd. En wilde de pen vroeger echt nog wel eens lekken en vlekken, is daar nu amper nog sprake van.

De vulpen is goed voor het milieu

Er zijn tal van bekende aanbieders van de vulpen, waarvan Parker nog steeds de grootste en meest bekende is. Ook merken als Aurora, Cross, Diplomat, Faber, Castell, Kaweco, Montblanc en Pelikan timmeren al jarenlang aan de weg. Al deze merken bieden uitstekende pennen waaraan u lang plezier heeft, want ook de gemiddelde levensduur van de pen is steeds langer geworden. Nog steeds geldt de vulpen als een van de meest vloeiende schrijfinstrumenten en tegenwoordig is er volop keuze wat betreft de kleur van de inkt en de vorm van de pen zelf. Er zijn oneindig veel ontwerpen. Van zeer modern tot de klassiekers, in goud of zilver of van goedkoop plastic. 

Nog iets; schrijven met een vulpen is ook nog eens beter voor het milieu en met geen enkele andere pen is het gevoel in je hand zo prettig. Bewezen is verder dat het gebruik van deze pen je handschrift verbetert. Niet voor niets wordt deze pen nog steeds ontzettend vaak gebruikt binnen het basisonderwijs. Dit type pen heeft, kortom, nooit iets aan kracht ingeboet en staat al vanaf de tiende eeuw fier overeind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *