Een cloud werkplek op kantoor en thuis is super handig!

Veel mensen zien de cloud als onderdeel van het nieuwe werken. Tegenwoordig zie je dit steeds vaker terugkomen in het bedrijfsleven. De een is er heel erg aan gehecht, terwijl de ander zich toch echt liever vasthoudt aan het gebruik van de traditionele harde schijf. Wat zijn nu de voordelen van de cloud in combinatie met ICT beheer?

Wanneer jouw organisatie veel met documenten werk kan het ook fijn zijn om een centrale Document Management Systeem te hebben van https://www.prostream.app/

Opslagruimte in de cloud

De cloud heeft een ongekend grote opslagruimte, bij je provider kun je deze opslagruimte nog eens vergroten. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid info die je op kan slaan enorm is. Alle informatie staat op een algemene plaats. Superhandig!

Zeker in de situatie rondom het COVID-19 virus zitten we allemaal thuis, zeker daarom is de cloud nu relevanter dan ooit. Zo kunnen we makkelijk bestanden met het kantoor uitwisselen op veilige afstand. Thuis werken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Vaak wordt alles voor je geregeld

Je kunt met een cloud werkplek ook ICT beheer uitbesteden. De provider verleent de nodige ICT diensten om ervoor te zorgen dat jij makkelijk en veilig kunt werken. Voor de benodigde ICT diensten met een cloud werkplek heb je de behoorlijk wat expertise nodig binnen je bedrijf, en wanneer je dit niet hebt dan is het altijd handig om ICT beheer uit te besteden aan je provider. Zo heb je een handige werkplek waarbij jij je geen zorgen hoeft te maken over onnodige bijzaken waar jij je als bedrijf niet mee bezig wilt houden.

De cloud is enorm veilig

Er is een veel kleinere kans op het verlies van data dan met een eigen bedrijfssysteem. Er is daarnaast altijd een back-up beschikbaar. Op die manier kun je altijd terug richting een eerdere versie van de opgeslagen data om te voorkomen dat er iets misgaat. Dit maakt dat de kans een stuk kleiner is dat je alle data kwijt raakt. Deze voordelen heb je niet met traditionele bedrijfssystemen.

Altijd voorzien van de nieuwste functies en updates

Wanneer je werkt met de cloud en je hebt een goede beheerder dan ben je altijd voorzien van de nieuwste updates die je nodig hebt om goed en veilig te kunnen werken. Daarnaast heb je ook de beschikking over functies die je helpen om ervoor te zorgen dat je makkelijker en efficiënter in de cloud kunt werken. Ieder systeem wordt continu verbeterd. Dit is met de cloud zeker niet anders. Continu zijn er nieuwe handige functies beschikbaar die je weer enigszins kunnen helpen om het proces verder te vergemakkelijken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *