Een evenwichtige begroting leidt tot een evenwichtig leven

Als je zoals de meeste mensen bent, heb je nooit instructie gekregen over persoonlijke financiën op school, en je ouders hebben waarschijnlijk ook geen geld met je besproken. Nadat je naar buiten was verhuisd, moest je in je eentje door elkaar glibberen en zelf uitzoeken hoe je het beste met je persoonlijke financiën om kunt gaan. Dit artikel zal een paar belangrijke concepten bespreken die je moet weten, en biedt een paar tips om het meeste uit je geld te halen.

Als u handelt om uw hypotheek te maken, handelt u om de verkeerde redenen. De volatiliteit van de beurs is te groot om uw benodigde financiën op te gokken. Gebruik altijd veilig geld in tegenstelling tot uw echte wereld dollars die uw dagelijkse leven moeten ondersteunen. Dit gaat over het opbouwen van winst, niet over het spelen van de loterij.

Om op de hoogte te blijven van uw persoonlijke financiën, maak gebruik van een van de vele websites en apps die er zijn en waarmee u uw uitgaven kunt opnemen en volgen. Dit betekent dat u duidelijk en gemakkelijk kunt zien waar de grootste geldautomaten zich bevinden en uw bestedingsgewoonten dienovereenkomstig kunt aanpassen.

Dit blog artikel is aangeleverd door BenT Eindhoven, experts op het gebied van accountancy, fiscaal advies en een kantoor met een Nederland – België expertise.

Vermijd het gebruik van het winkelcentrum om aan uw entertainmentbehoeften te voldoen. Dit leidt vaak tot het uitgeven van geld dat je niet hebt en het opladen van dingen die je niet echt nodig hebt. Probeer alleen te winkelen als je een specifiek artikel te kopen en een specifiek bedrag te besteden hebt. Dit zal u helpen om op het budget te blijven.

Houd ten minste twee verschillende bankrekeningen bij om uw financiën te structureren. Eén rekening moet bestemd zijn voor uw inkomsten en vaste en variabele kosten. De andere rekening moet alleen worden gebruikt voor maandelijkse besparingen, die alleen moeten worden besteed voor noodgevallen of geplande uitgaven.

Het kopen in bulk is een van de meest efficiënte dingen die u kunt doen als u veel geld wilt besparen gedurende het jaar. In plaats van naar de supermarkt te gaan voor bepaalde goederen, koop je een Costco kaart. Dit geeft u de mogelijkheid om verschillende bederfelijke goederen in bulk te kopen, die lang meegaan.

Een accountant inhuren helpt

Vraag uw boekhouder of een andere belastingadviseur naar de aftrekposten en belastingkredieten waar u voor in aanmerking komt bij de verbouwing van uw woning. Sommige dingen kunnen u een groter rendement opleveren, terwijl andere u helemaal geen belastingbesparingen opleveren. Soms iets zo eenvoudig als de apparaten die u kiest, kan je een ander belastingkrediet.

Zorg ervoor dat u de belastingplanning in uw huishoudbudget opneemt. Typisch, hoe meer geld je verdient, hoe meer belastingen je moet betalen. Het is meestal het beste om een accountant te raadplegen om te zien van welke fiscale voordelen u kunt profiteren om de impact op uw budget te minimaliseren.

Checkbook management, belastingen, budgettering en beursbeleggen zijn allemaal even belangrijk in uw persoonlijke financiële portefeuille. Het verzorgen van uw persoonlijke financiën is niet moeilijk, maar het vereist wel discipline en een beetje opleiding. Nu u de beste manieren kent om uw geld te beheren, kunt u uw geld voor u aan het werk zetten en het omzetten in een fungibele bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *