Een overhemd voor op kantoor

Overhemden zijn al eeuwen oud, ze werden al gedragen in de middeleeuwen. Wel op een andere manier. De boord en de manchetten waren losse onderdelen aan het overhemd zodat de vrouw alleen die dagelijks hoefde te wassen. Toen de wasmachines meer en meer intrede deden werden de boorden en de manchetten vaste onderdelen aan het overhemd.

De komst van de wasmachine veranderde het overhemd

In die tijd werden de overhemden alleen tijdens officiële gelegenheden gedragen. Langzaam zagen we het overhemd ook steeds meer verschijnen op de luxere kantoren en werkgelegenheden. Vandaag de dag draagt iedereen wel eens een overhemd en al lang niet meer alleen op kantoor of tijdens een officiële gelegenheid. Het overhemd is één van de meest populaire herenmode kledingstukken geworden.

Verblind je collega’s met de juiste kleur overhemd

Waar vroeger overhemden alleen in het wit en lichtblauw verkrijgbaar waren, zie je ze nu verschijnen in alle kleuren van de regenboog, met fraaie designs en zelfs stoere prints. Voor iedereen is er wel een geschikt overhemd te vinden. Echter als je het overhemd naar je werk aan trekt moet jij jezelf soms toch lichtelijk aan enkele kledingcodes houden. Je werkgever vind het wellicht geen goed idee als je een overhemdkleur kiest die vloekt bij je stropdas, of je collega’s verblind als ze naar je kijken, ook al is dit mode.

Gebruik de werking van kleuren bij het kiezen van je overhemd

Wees je bewust van wat je uitstraalt met de kleur van je overhemd, het zal je zelfs helpen bij het behalen van doelen of het sluiten van deals. Lees bijvoorbeeld dit artikel eens en probeer dan een overhemdkleur te kiezen die bij de taken past die je morgen dient te volbrengen en die je helpen met het boeken van succes. Je zult versteld staan van de werking van de kleur overhemd dat je draagt, het kan je collega’s en klanten beïnvloeden en je dag maken of breken zelfs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *