Folderrekken

Het presenteren van folders en brochures is een veel voorkomend fenomeen. Zo worden deze gebruikt in ziekenhuizen, apotheken, bedrijven, scholen, restaurants enz. Omdat er zo veel verschillende toepassingen zijn is er ook een uitgebreide keuze in folderrekken. Hierbij zijn er verschillen in afmetingen, capaciteit, design en functionaliteit. We zullen hier de belangrijkste groepen nader toelichten.

Staande vaste folderrekken

De meest gebruikte groep zijn de staande folderrekken welke met een voet op de grond staan. Deze folderrekken zijn er voor folders in de formaten A3,A4 en A5 met capaciteiten uiteenlopend van 1 tot wel 24 vakken. De rekken zijn voornamelijk gemaakt van metaal en kunststof al zijn er speciale opvouwbare rekken welke van aluminium zijn gemaakt i.v.m. gewichtsbesparing.
De onderzijde is voorzien van een stabiele voet zodat het rek niet snel kan omvallen. De bovenzijde is voorzien van folderbakje(s) waarin de folder(s) kunnen worden gepresenteerd. De folderbakjes zijn er in liggende horizontaal en staande verticale stand.
Er zijn een aantal bijzondere uitvoeringen van deze folderrekken voor speciale toepassingen. Zo zijn er speciale opvouwbare folderrekken welke eenvoudig kunnen worden ingeklapt tot een klein pakket. Dit rek zien we daarom veel terug op beurzen en bij vertegenwoordigers. Daarnaast zijn er nog draaibare folderrekken welke een roterende voet hebben. Dit wordt veel toegepast in winkels voor bijvoorbeeld (ansicht)kaarten maar ook voor het presenteren grotere hoeveelheden foldermateriaal.

Wand folderrekken

Voor het presenteren van folders aan de muur zijn er zogenaamde Wand folderrekken. Deze rekken worden d.m.v. schroeven aan een muur bevestigd meestal op ooghoogte. Ook hierbij zijn er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar in diverse afmetingen. Zo zijn er houders voor 1 folder, de zogenaamde folderbakjes. Deze kunststof bakjes kunnen eenvoudig tegen de muur worden geschroefd. Dan zijn er de metalen rekken welke of een vaste of een aanpasbare indeling hebben. De vaste houders hebben een aantal vakken boven of naast elkaar waarin de folders kunnen worden geplaatst. De verstelbare folderrekken zijn voorzien van gaatjes waarin verschillende afmetingen houders kunnen worden geplaatst op verschillende plaatsen van de houder. Zo kunnen A5 en A4 folders overzichtelijk en naar wens op 1 rek worden geplaatst. De houders bestaan dan uit gebogen draadstaal.

Balie folderrekken


De laatste veel gebruikte categorie folderhouders zijn de rekken voor op een balie of toonbank. Deze houders zijn vaak kleiner dan de bovengenoemde folderrekken. Er zijn vaste en draaibare balie rekken. De vaste zijn opgebouwd uit een metalen frame met kunststof bakjes voor de folders. De capaciteit ligt meestal ronde de 4-6 folders afhankelijk van de folderafmeting. De draaibare balie folderhouders zijn opgebouwd uit metaal en hebben 4 zijden welke voorzien kunnen worden van folders of kaarten. Dit type folderrek wordt vaak toegepast omdat de toonbank een goede exposure heeft en er veel mensen mee in aanraking komen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *