Wat zijn de voordelen van een refurbished printer op het werk

De refurbished producten worden tegenwoordig steeds populairder. Dit komt omdat refurbished producten vele voordelen met zich meebrengen. Dit geldt niet alleen voor de consumenten ook voor de B2B markt. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van een refurbished printer.

Waarom zou je kiezen voor refurbished printer?

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat een refurbished printer een goedkopere aanschafwaarde heeft dan een een gloednieuwe printer. Veel mensen denken echter dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de printer. Dit is echter niet het geval. Een refurbished printer wordt namelijk helemaal nagekeken en opgeknapt waar dat nodig wordt bevonden. Alle onderdelen die niet meer goed werken worden vervangen, waardoor een refurbished printer als het ware als nieuw kan worden aangeboden. Officiëel is de printer niet helemaal nieuw. Hierdoor kan de printer dus gemakkelijk tegen een goedkopere prijs worden aangeboden.

Nieuw vs refurbished printers

De keuze voor een refurbished printer brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je door te kiezen voor een refurbished printer ook direct kiezen voor een printer met veel meer mogelijkheden, zoals een A3 all-in-one printer. Wellicht heeft een refurbished printer dan meer functies dan een gloednieuwe printer voor hetzelfde bedrag. Vooral wanneer je als bedrijf meerdere printers moet aanschaffen kan de keuze voor een refurbished printer aantrekkelijker zijn dan het kopen van een gloednieuwe printer.

Andere refurbished apparaten

Een printer hoeft uiteraard niet het enige product te zijn wat je refurbished aanschaft. Tegenwoordig zijn er vele producten die als refurbished verkrijgbaar zijn. Denk hierbij aan een telefoon of een computer. Zo kun je bijvoorbeeld je werknemers gemakkelijk een telefoon van de zaak geven die refurbished is. Deze werkt dan namelijk gewoon prima. Niet alleen een telefoon, maar ook computers worden vaak door bedrijven ingekocht. Het gaat ook daar voornamelijk om de software waar de computer op draait. Op het moment dat de computers gewoon alle updates kunnen uitvoeren zullen die voorlopig gewoon prima werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *