zakelijk pakket versturen

Een zakelijk pakket versturen, waar rekening mee houden?

Heb je een bepaalde bestelling doorgegeven gekregen en moet deze verzonden worden? In dat geval zal je als vanzelfsprekend de verschillende mogelijkheden voor wat een zakelijk pakket versturen betreft even nadrukkelijk onder de loep willen nemen. Wanneer je een pakket voor zakelijke doeleinden moet versturen is het in de praktijk uiteraard belangrijk dat je zending aan verschillende eisen weet te voldoen. Niet alleen moet de zending snel kunnen worden verstuurd, daarnaast spreekt het voor zich dat ze ook veilig en wel bij de klant moet aankomen. In ieder geval, zou jij ook graag een zakelijk pakket willen versturen, maar kan je daarvoor nog wel wat meer informatie gebruiken? Dat is mogelijk op deze pagina!

  1. Hoeveel verzendkosten wil de klant betalen?

Voordat je bepaalt op welke manier je, je zakelijk pakket gaat versturen spreekt het voor zich dat er ook even stil moet worden gestaan bij de kosten die daaraan verbonden zijn. Wat dit betreft is het doorgaans de klant die aangeeft welke kosten hij bereid is om te betalen en vooral welke niet. Op basis van deze voorkeur is het dan vervolgens mogelijk om te bepalen welke verzendopties allemaal tot de mogelijkheden behoren. Een verzending met of zonder track & trace kan bijvoorbeeld reeds een aardig verschil maken op vlak van kostprijs. 

  1. Moet het zakelijk pakket verzekerd verzonden worden of niet? 

Een zeer belangrijke vraag die je, je altijd moet stellen voor wat een zakelijk pakket versturen betreft heeft te maken met de waarde die ze bevat. In heel wat verschillende gevallen kan het namelijk de moeite waard zijn om je zending te laten verzekeren. Het spreekt voor zich dat ervoor het afsluiten van een verzekering een bepaalde kostprijs moet worden betaald. Dit zorgt ervoor dat het altijd belangrijk is om de afweging te maken of de extra kosten voor deze verzekering wel of niet opwegen tegen het potentiële risico dat je loopt op verlies. Hou er ook rekening mee dat het afsluiten van een verzekering op vlak van kostprijs kan verschillen bij nationale en internationale zendingen. Er geldt geen echte, vastgestelde waarde voor wat het verzekerd versturen van een pakket betreft. Dit moet je dus even voor jezelf bepalen.

  1. Hoelang kan of mag het pakket precies onderweg zijn?

Last but not least is er nog een belangrijk aandachtspunt. Eigenlijk geldt dit aandachtspunt voor alle pakketten die worden verzonden. Het is best mogelijk dat je klant specifiek heeft aangegeven dat hij het aangekochte pakket bijvoorbeeld binnen één of twee dagen in huis moet hebben. Voor nationale leveringen in Nederland hoeft dat niet zozeer een probleem te zijn. Wat echter wanneer het gaat om een internationale levering? In dat geval kan je bij een zakelijk pakket versturen eventueel overwegen of het niet interessant kan zijn om gebruik te maken van een zogenaamde expresszending. Let wel, ook in dit geval speelt de kostprijs natuurlijk een belangrijke rol. Er kan in de praktijk namelijk worden vastgesteld dat het kostenplaatje van een expresszending veelal aanzienlijk hoger ligt in vergelijking met het prijskaartje dat is verbonden aan een standaard zending. 
Kijk voor welke vervoerde past bij jouw bedrijf op www.keendelivery.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *