Tips voor het scheiden van afval op kantoor

Tips voor het scheiden van afval op kantoor

Het scheiden van afval heeft de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen. Ook bedrijven doen er binnen hun kantoorpanden alles aan om het bedrijfsafval gescheiden van elkaar aan te bieden aan de vuilstort. Denk bijvoorbeeld aan het splitsen van papier en ander afval, het scheiden van plastic en fruitschillen, enzovoorts. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die van pas komen bij het stimuleren van afvalscheiding binnen jouw kantoorpand. 

<h2>Tip 1: zorg voor meerdere prullenbakken</h2> 

Er is niets vervelender, dan een lang stuk moeten lopen naar de prullenbak. Zorg er daarom voor dat er op voldoende plekken meerdere prullenbakken staan. Het vergroot de kans dat een medewerker het afval direct in de juiste afvalbak deponeert. 

<h2>Tip 2: zorg dat de afvalbakken leeg zijn</h2> 

Minstens zo belangrijk als het aantal afvalbakken in een kantoorpand, is het regelmatig legen hiervan. Wanneer een afvalbak vol zit, zal een medewerker het afval niet eerst mee terug naar zijn of haar werkplek nemen. Als gevolg hiervan komt het afval in de verkeerde afvalbak terecht. 

<h2>Tip 3: wijs medewerkers op de mogelijkheid om afval te scheiden</h2> 

Wellicht zijn medewerkers zich niet direct bewust van het nut en de noodzaak van het scheiden van afval. Hang daarom posters op in de kantine en bij de afvalbakken, waarin je hen wijst op de voordelen die het scheiden van afval hen en de wereld biedt. Ook een bericht op het intranet werkt vaak goed om medewerkers te wijzen op de voordelen van afvalscheiding. 

<h2>Tip 4: beloon medewerkers voor afvalscheiding</h2> 

Tot slot kan het geen kwaad om medewerkers te belonen voor hun goede gedrag wanneer zij het MKB afval in het kantoorpand netjes scheiden. Spreek bijvoorbeeld af, dat wanneer het scheiden van afval gedurende een half jaar goed gaat er een bedrijfsfeest georganiseerd wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *