Ergonomische muis

Ergonomische muis voor comfortabel gebruik

Als je lange tijd achter elkaar werkt dan kan het zomaar zijn dat je last krijgt van je hand omdat je de muis teveel gebruikt. Daarom is het goed om een muis te vinden waarbij jij jouw spieren niet overmatig belast. Op deze manier voorkom je pijnlijke handen en polsen. Voor het gebruik van de muis is het belangrijk dat deze muis prettig voor jou ligt en jij jouw hand niet statisch houdt. Zorg er verder voor dat je de muis niet onnodig lang vasthoudt. Bij een ergonomische muis is het ten eerste zo dat de muis draadloos is waardoor jij algauw onnodige bewegingen voorkomt. Verder ligt zo’n muis prettig in je handen en niet in een statische houding.

Het voorkomen van pijn in de handen

Als je pijn in de handen wilt voorkomen is het ten eerste belangrijk om je handen soms te strekken en niet al te lange tijd achter elkaar te werken. Daarnaast kan het aanschaffen van een goede muis erg helpen. Er zijn muizen waarmee je onnodige herhalende bewegingen voorkomt en geen statische houding aanneemt. Verder zijn er asymmetrische en symmetrische muizen. Hierbij geldt dat een asymmetrische muis voor minder fysieke belasting zorgt. Als je namelijk kiest voor een asymmetrische muis dan is de spierspanning in de onderarm lager doordat de arm in een neutrale positie ligt terwijl jij de muis vasthoudt.

De voordelen van een ergonomisch toetsenbord

Een ergonomisch toetsenbord voorkomt tevens klachten net zoals een ergonomische muis dat doet. Het is namelijk zo dat je pijn in je handen kan krijgen van het typen, of pijn in je polsen als je een krampachtige houding hanteert. Het beste is om een toetsenbord te vinden waarbij de spierspanning in de arm, nek en schouder afneemt. Dit kan door het toetsenbord laag te hebben en door ervoor te zorgen dat de muis dichtbij het lichaam zit om onnodige bewegingen te voorkomen

Comfortabele houding

De beste houding als je aan het typen bent bestaat uit een horizontale lijn van je onderarmen, polsen en handen naar het toetsenbord. Zorg er verder voor dat je armen op de leuningen van de bureaustoel steunen en je handen makkelijk over het toetsenbord kunnen bewegen. Hiervoor moet je voldoende ruimte creëren. Verder moet je een toetsenbord kiezen dat bij jou past. Een compact toetsenbord kan bijvoorbeeld helpen. Zorg er verder voor dat je even goed onderzoek doet naar wat prettig werkt voor jou. Strek verder je armen voordat je ergens last van hebt om klachten te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *