Geef jouw vordering uit handen aan incassobureau Arnhem

Als je een eigen bedrijf hebt zal je vroeg of laat een keer te maken krijgen met een onbetaalde rekening. Als particulier heb je misschien keer aan iemand geld geleend en wordt het niet terugbetaald. Ook overheidsinstanties krijgen te maken met onbetaalde facturen en/of leningen. Wat de reden ook is dat jij jouw vordering uit handen wil geven, incassobureau Arnhem helpt jou de vordering binnen te halen en kan je zo nodig helpen in een vervolgprocedure. 

Zelf kun je problemen voorkomen, leg betaaltermijnen vast

Hoe vreemd het ook klinkt, het duidelijk vastleggen van afspraken kan een hoop problemen voorkomen. In veel gevallen zal je dan incassobureau Arnhem niet nodig hebben. Een van de belangrijkste dingen die vastgelegd moet worden is om wat voor type factuur het gaat, is het eenmalig of een maandelijkse factuur, over welke periode gaat het en vooral wat is het betaaltermijn. Als deze afspraken duidelijk zijn, kun je de debiteur hier zelf op wijzen waardoor een vordering sneller wordt betaald. 

Over het algemeen worden betaaltermijnen van 14 of 30 dagen gehanteerd bij bedrijven en overheidsinstellingen hanteren meestal 60 of 90 dagen. Na het verlopen van de termijn kun je zelf overgaan tot actie, zoals het versturen van een herinnering en de klant bellen. Als die geen soelaas biedt kan incassobureau Arnhem je verder helpen met de vervolgstappen. 

Schakel incassobureau Arnhem in als je er met de debiteur niet uit komt

Als je de debiteur gevraagd hebt om de betaling nadat de termijn is verlopen, is de vordering ‘direct opeisbaar’. Dit is het moment dat je jouw vordering uit handen kan geven aan het incassobureau en zij de vordering mogen gaan innen. Voor de klantrelatie is het aan te raden om eerst zelf contact op te nemen met de klant, maar als daar geen betaling op volgt is uitbesteden de beste keuzes. Wacht ook vooral niet te lang met het uitbesteden, want hoe korter de vordering is verlopen hoe eenvoudiger die vaak alsnog kan worden binnengehaald. 

Incassobureau Arnhem kan contact opnemen met de klant, zorgen voor het boven tafel krijgen van problemen, betaalafspraken maken, consequent afspraken opvolgen en zo nodig de vordering ook doorzetten naar de rechtbank door middel van een dagvaardingsprocedure. Uiteraard gaan de stappen in overleg met jou, als opdrachtgever, maar als je eenmaal de vordering uit handen hebt gegeven wordt er ook daadwerkelijk werk bij je uit handen genomen. Dan hoef jij je niet meer wekelijks bezig te houden met deze klant, maar kun je je richten op belangrijkere zaken. 

Daarnaast kan incassobureau Arnhem ervoor zorgen dat conform de Wet Incassokosten er bij de debiteur een kostenvergoeding kan worden verhaald volgens een vaste staffel. Niet in alle gevallen worden zo de kosten die jij maakt voor het incassotraject vergoed, maar vaak wel een groot gedeelte. Dit nemen zij mee in de correspondentie die een incassobureau aan de debiteur stuurt en zo word jij niet onnodig met kosten belast terwijl de debiteur achter loopt in de betalingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *