Veilig werken op kantoor

Veilig werken op kantoor

Naast het dragen van een mondkapje kun je ook een corona test doen bij coronatestnederland.nl. Zo weet je zeker dat je veilig bent en geen collega’s kunt besmetten. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor je baas. Wanneer er een uitbraak komt op de bedrijf locatie kan het zo zijn dat het bedrijf gesloten wordt. Dit wil je ten alle tijden voorkomen! Daarom worden er vaak ook extra veiligheidsmaatregelen genomen door werkgevers. Denk hierbij aan spatschermen of desinfecteergel bij de ingang. Wanneer je naar de koffieautomaat of vergaderruimte moet lopen is het vaak verplicht dat je een mondkapje draagt. Dit allemaal om te voorkomen dat er ook maar iemand besmet raakt. Regelmatig je handen wassen voor 20 seconden of langer kan ook een maatregel zijn.

Zelftesten op COVID-19

Je kunt coronatesten zelf bestellen om je te testen op dit virus. Voor bedrijven zijn er namelijk nog wat extra locaties beschikbaar. Ook zou je een test aan huis kunnen krijgen door een van de ervaren medewerkers. Echter wordt hier wel een kleine onkostenvergoeding gevraagd. Maar ook kan het zijn dat een werkgever op locatie iedereen wil laten testen. Dit mag hij vragen maar je bent niet verplicht om hieraan deel te nemen. Een werkgever kan je hier niet tot verplichtingen of je naar huis sturen om deze reden. Echter is het wel een mogelijkheid om snel te kijken of je positief bent of niet. Hoe eerder je dit weet hoe beter de genezing in de meeste gevallen verloopt. Ook zou je een zelftest kunnen halen zodat je jezelf thuis kan testen. Meestal heb je de uitslag in 30-60 minuten. Afhankelijk van hoe handig je hiermee bent.

Symptomen van het corona virus

Het corona virus heeft in de meeste gevallen dezelfde symptomen als bij een griep. Daarom is het ook zo verraderlijk want je denkt niet altijd meteen aan een griep. Maar het kan ook zo zijn dat vermoeidheid of verlies van reuk en smaak de oorzaak is van een besmetting. Dit zijn symptomen waar je meestal niet te lang bij stilstaat. Een corona besmetting kan van de ene op de andere dag ernstig worden. Het is dus belangrijk dat je dit goed in de gaten houd. Bij twijfel zou je altijd contact kunnen opnemen met je huisarts. Hij of zij kan je adviseren om eventueel tijdens het isolatie spreekuur langs te komen.

Waarom testen zo belangrijk is

Het testen van corona is belangrijk omdat je zo ook verder geen andere mensen kunt besmetten. Daarnaast is het voor jezelf ook belangrijk omdat de behandeling in een vroegtijdig stadium meestal effectiever is. Wanneer je positief getest wordt moet je in thuis isolatie. Ook is het verstandig om je hele huis te reinigen met chloor of een desinfectie middel. Zo weet je zeker dat je niet opnieuw besmet raakt. Natuurlijk moet je gezondheid dit wel toelaten. Vermijd ook alle andere contacten tot je een negatieve test hebt. Zo kun jij die mensen ook niet besmetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *