Wat voor een airco moet ik kiezen?

Wanneer het weer eindelijk warm begint te worden is er een massale aanloop voor airco’s in Nederland. Er zijn ook enorm veel verschillende soorten airco’s. Van kleintjes die je overal neer kunt zetten tot joekels van airco’s die in grote loodsen worden geïnstalleerd. Maar welke moet jij kiezen? Dat leggen wij je uit in dit artikel.

Waar wil je de airco voor gebruiken?

Natuurlijk moet je bij de aankoop van een airco eerst weten waar je hem voor gaat gebruiken. Gebruik je een airco maar een enkele keer doordat je bijvoorbeeld weinig thuis bent is het verstandig om een kleiner en goedkoper model te halen zodat je niet een vermogen uitgeeft aan iets wat je amper gaat gebruiken. Ben je vaker thuis en wordt het ook echt warm in je huis? Dan is het verstandig om een groter model te kopen.

Een airco koelt niet alleen

Naast dat een airco de ruimte koelt, maakt een airco de lucht ook nog eens schoon. Doordat een airco de lucht als het ware ‘inademt’ wordt het door filters schoongemaakt. Zo heb je naast koude lucht ook frisse lucht. Naast dat een ruimte die koel is veel fijner is om in te werken, slapen of zitten helpt frisse lucht ook bij de productiviteit. Dit merk je zelf al wanneer je in de pauzes even naar buiten gaat om een frisse neus te halen. Zo werkt het ook met een airco.

Een mobiele of een vaste airco?

Naast het formaat van de airco moet je ook een beslissing nemen of je de airco mobiel wilt hebben of dat je de airco aan de muur laat hangen. Hier zitten ook weer een aantal verschillen in. Een mobiele airco is veel goedkoper doordat er geen installatie aan te pas zal komen. Maar net als elk ander apparaat in de wereld is er ook een nadeel. Een mobiele airco produceert veel meer geluid dan een wandmodel. Daarnaast moet je bij een mobiele airco een slang aansluiten waarmee je de warme lucht afvoert. Dit gaat vaak via het raam, waar meer warme lucht naar binnen komt waardoor de airco nog harder moet werken.

Climatic is een bedrijf dat zich specialiseert in het monteren en onderhouden van de beste airco’s. Neem eens een kijkje wanneer je er een op kantoor of thuis wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *