4 veel voorkomende ongelukken in magazijnen en hoe de veiligheid te vergroten

4 veel voorkomende ongelukken in magazijnen en hoe de veiligheid te vergroten

Ongelukken in magazijnen zijn niet volledig te voorkomen. Goede producten die de veiligheid van magazijnmedewerkers vergroten, zijn dan ook erg in trek. Vooral door de verschuiving naar meer online winkelen, is er een verhoogde vraag naar producten. Ondanks deze toename van het werk moeten magazijnmedewerkers goed op de veiligheidsregels blijven letten. Als werkgever is het handig om te weten welke ongevallen vaak voorkomen in magazijnen. Maar zeker zo belangrijk is weten wat u kunt doen om ze te voorkomen. En wat u kunt doen om uw werknemers een veilige werkomgeving te verschaffen. Uw magazijninrichting uitbesteden aan een professional bijvoorbeeld.

Uitglijden en struikelen

Een van de meest voorkomende ongevallen is een val als gevolg van uitglijden of struikelen in een magazijn. Hoewel een toename van de vraag kan leiden tot meer rommel in uw magazijn, is het van cruciaal belang om de ruimtes schoon en georganiseerd te houden. Dit omvat het vrijhouden van gangpaden, het lossen en opslaan van nieuwe goederen, het gebruik van anti-slip tape en matten, en het waarschuwen van werknemers voor ongelijke vloeren. Vooral in de winter kan er sneeuw en ijs op de schoenen terechtkomen, wat tot uitglijden kan leiden. Zorg ervoor dat u gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk opruimt.

Vallende voorwerpen

Onjuist opgeslagen goederen kunnen ertoe leiden dat voorwerpen op werknemers vallen. U heeft voldoende opslagruimte nodig in uw magazijn en de juiste technieken voor het stapelen en opslaan, vooral voor zwaardere voorwerpen. Vreemd gevormde of cilindrische voorwerpen moeten ook op de juiste manier worden opgeslagen om te voorkomen dat ze van planken en opslagunits vallen.

Verrekkingen van het lichaam

De meest voorkomende verrekkingen hebben betrekking op de rug en de voeten. Werknemers in magazijnen zijn voortdurend op de been. Goed schoeisel en goede tiltechnieken zijn essentieel om werknemers in goede gezondheid te houden. Zorg ervoor dat werknemers weten hoeveel ze comfortabel kunnen tillen en zorg ervoor dat ze deze limiet niet overschrijden. Zorg ervoor dat alle werknemers worden getraind in de juiste tiltechnieken en in het gebruik van apparatuur die helpt bij het tillen en dragen.

Verwondingen door vorkheftrucks

Een vorkheftruck is een zwaar apparaat dat een goede opleiding vereist om veilig te gebruiken. Zorg ervoor dat werknemers die een vorkheftruck als onderdeel van hun werk gebruiken, getraind zijn in het veilig gebruik ervan. Opfriscursussen kunnen ook nuttig zijn.

De afhankelijkheid van online winkelen zal niet snel verdwijnen. Als u als werkgever op zoek bent naar producten die de veiligheid van uw medewerkers vergroten, is het aan te raden u te (laten) informeren over producten die de veiligheid binnen uw magazijn zullen vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *