videoconference

Ben je benieuwd wat een videoconference kan doen voor jou op de werkvloer? Wij vertellen het!

Op de werkvloer zijn vergaderingen en meetings een dagelijkse bezigheid. Tegenwoordig is het fysiek aanwezig zijn op een vergadering of meeting niet meer nodig. Videoconference biedt vele voordelen om het bedrijfsleven stukken eenvoudiger te maken. Vanaf iedere plek kan je nu je collega’s ontmoeten en belangrijke onderwerpen delen. Dit artikel geeft informatie over videoconference, touchscreen alsmede de vele voordelen.


Wat is videoconferencing?

Videoconferencing valt onder interactieve communicatie waarbij het gaat om tweerichtingsverkeer. Je kunt elkaar zien en met elkaar vergaderen net als in het fysieke leven. Je hoeft niet te reizen om deel te nemen aan een belangrijke vergadering of meeting.

Er zijn twee soorten videoconferencing:

Point to point: hierbij bestaat een directe verbinding tussen twee personen. Point to point lijkt op beeldbellen. Beide personen beschikken over software, webcam, microfoon en internet.

Multipoint: meerdere personen nemen deel aan dit type conferentie. De deelnemers zijn meestal allemaal op een verschillende locatie en men kan elkaar zien en horen. Locaties beschikken over een videoconferencing systeem.

Touchscreen

Bij een vergaderruimte hoort een touchscreen. Het scherm bezit alle technieken om een vergadering interessant te maken. De schermen zorgen ervoor dat medewerkers op een flexibele manier met elkaar samenwerken.

Realiseer vergaderingen, diverse meetings of ga samen brainstormen over een onderwerp. Met een touchscreen kan het allemaal. Ook kan het presentatiescherm gebruikt worden om op te schrijven, tekenen of markeringen te maken. Op deze wijze krijgt communicatie nog iets extra’s.

De voordelen van videoconferencing

Onderstaand schrijven geeft de voordelen van videoconference overzichtelijke weer:

✔ Effectievere trainingen en evenementen: Met videoconferencing kan je vanaf iedere plek een training of evenement bijwonen of organiseren.

✔ Kostenbesparend en minder reizen: creëer meetings waarbij deelnemers niet bij elkaar in een enkele ruimte hoeven te zijn. Werknemers kunnen vanaf iedere plek deelnemen aan vergaderingen en meetings, men hoeft hier de deur niet voor uit. Het bespaart op deze manier reiskosten en zorgt ervoor dat je je reistijd kan gebruiken om te werken aan een belangrijk project.

✔ Relaties worden versterkt: video in combinatie met een meeting zorgt voor het persoonlijke element. Dit zorgt voor relaties die versterkt worden.

✔ Goede productiviteit: beslissingen maken gaat stukken beter omdat men elkaar kan zien. Video zorgt ervoor dat je elkaars gezicht kan zien en op deze wijze ook non verbaal met elkaar communiceert.

✔ Werken aan een beter milieu: Doordat je thuis werkt draag je bij aan een schoner milieu. De auto blijft immers staan en zorgt ervoor dat het milieu minder belast wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *