Wat is Pico Neo 3 nou eigenlijk

Wat is Pico Neo 3 nou eigenlijk?

Pico staat bekend om de innovatieve VR-oplossingen die het aan kan bieden en waarmee gebruikers steeds het beste kunnen ervaren op het gebied van vooral VR en CGI. Met de ontwikkeling van de Pico Neo 3 heeft het opnieuw een huzarenstukje geleverd. Ten opzichte van de voorganger, de Neo 2, is de nieuwste trots van Pico sterk verbeterd. In Europa is de VR-headset alleen zakelijk te gebruiken overigens.

Standalone VR-headset voor zakelijk gebruik

De Pico Neo 3 is een standalone VR-headset. Het heeft de beschikking over een 4LK scherm en zoals gezegd zakelijk te gebruiken. Zeker als het gaat om het aanbieden van interactieve trainingen en simulaties kan de Neo 3 maatwerk bieden. Ten opzichte van de goed ontvangen Neo 2 biedt de derde uitvoering van de Pico Neo opnieuw enkele voordelen en zijn er een aantal duidelijke verbeteringen doorgevoerd, zo menen mensen die het kunnen weten.

Zeker twee keer zoveel prestatievermogen

Een ding is zeker. De Neo 3 bied je een van de meest meeslepende ervaringen in zijn klasse. Met een betere chipset en met Snapdragon XR2 als platform heeft Pico opnieuw meer te bieden. Zeker ten opzichte van de Neo 2, die nog uitgerust was met Snapdragon 845, heeft de Neo 3 zeker twee keer zoveel prestatievermogen. Je kunt wat betreft de gebruikte chipset de Oculus Quest 2 wel als vergelijkingsmateriaal beschouwen. De chipsets zijn redelijk vergelijkbaar. 

Sterk verbeterde chipset die vergelijkbaar is met de Oculus Quest 2

De insiders zijn het erover eens dat de grootste voordelen van de Pico Neo 3 liggen in het 4K scherm en de sterk verbeterde chipset. Ook de kiosk modus waarmee de Neo 3 is uitgerust wordt als een verbetering beschouwd. Dat geldt zeker ook voor inside out tracking. In algemene zin wordt de Pico Neo 3 wel omschreven als een uitstekend zakelijk alternatief voor de Oculus Quest 2. 

Het 4K scherm van de Pico Neo 3 wordt als een van de grootste voordelen genoemd

Als er gesproken wordt over de voordelen die de Pico Neo 3 biedt, dan wordt altijd eerst het 4K scherm genoemd. Met 4K beschikt het ook over een van de hoogste resoluties in deze categorie. Wat zeker niet vergeten mag worden is dat de verversingssnelheid van de Neo 3 ook verbeterd is naar 90 Hz. Dat biedt ook al een ongelooflijke kijkervaring, zeker als je het vergelijkt met de kijkervaring die andere headsets te bieden hebben. 

De Neo 3 van Pico heeft de beschikking over vier ingebouwd ecamera’s

De Pico Neo 3 heeft de beschikking gekregen over vier ingebouwde camera’s. Daardoor is er geen plaats meer 9 ingeruimd voor de externe tracers en de sensoren. Inside out tracking maakt het werken met de Neo 3 gemakkelijker, zoals door de mensen van Pico toch al met succes getracht is de VR headset nog gebruiksvriendelijker te maken. De Neo 3 van Pico draait op het open Android systeem en ook dat heeft zo zijn voordelen. Specifiek voor bedrijfsgebruik kun je nu namelijk eenvoudig bepaalde eigenschappen wijzigen. Zo kun je eenvoudig bepaalde knoppen deactiveren en kun je ook de gebruikersrechten aanpassen als daar aanleiding voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *