Dit zijn de 3 trends die we na COVID steeds vaker zullen terugzien op het kantoor

Ook als je nu nog niet terug aan het werk bent op kantoor en nog steeds op afstand werkt, is de kans groot dat je in 2022 weer op het kantoor terug zult komen en de kantoren daarop voorbereid moeten zijn. Elk jaar komen er nieuwe onderzoeken en trends naar voren die waardevol inzicht bieden in hoe trends in kantoorinrichting van invloed kunnen zijn op het welzijn van werknemers, de productiviteit, het behouden van talent en nog veel meer. Maar de post-pandemische kantoortrends zien er een beetje anders uit dan in een pre-COVID-wereld.

Social distancing, gezichtsmaskers en het hoogste niveau van alertheid zijn het nieuwe normaal geworden. Nu rijst de enige vraag: Hoe zullen kantoren eruit zien na deze COVID pandemie?

Duurzaamheid en circulair ontwerpenHoewel kantoren die zich richten op de veiligheid van werknemers een toptrend blijven, zullen duurzaamheid en eco-verantwoordelijkheid een belangrijke factor worden voor vele organisaties. Deze trend gaat verder dan alleen design. De manier waarop werknemers hun ruimtes gebruiken en zich gedragen is net zo belangrijk als de constructie zelf. 

Bedrijven die zich inzetten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, prioriteit te geven aan het welzijn van werknemers en te zorgen voor diversiteit, zullen eerder het beste talent aantrekken en behouden. Kiezen voor een ‘groen’ kantoor is een manier voor bedrijven om hun betrokkenheid bij milieuzaken te tonen aan werknemers, klanten en concurrenten.

Huiselijke sfeer

Het bieden van een huiselijke sfeer door middel van een smaakvol interieur is geen nieuwe trend, maar Covid-19 heeft er wel voor gezorgd dat deze trend alleen maar is gaan groeien. Veel werknemers zullen op zoek zijn naar een werkplek die meer aanvoelt en eruit ziet als een thuis ver van huis. Een huiselijke sfeer in het kantoor brengen heeft zijn voordelen; deze meer relaxte benadering wordt weerspiegeld in zowel de fysieke ruimte als binnen de bedrijfscultuur en gedragspatronen.

Agile werkruimten

Agile/flexibel werken is een trend in kantoorontwerp die in 2021 enorm aan relevantie heeft gewonnen. Agile als een studie is erg teamgericht, dus dit type werkruimte creëert “zones” door het hele kantoor, zoals de brainstormzone, samenwerkingszone , stille zone en ontmoetingszone. De wendbare werkruimte kan gemakkelijk versmelten met een open-ruimteconcept.

Denk hierbij ook aan mobiel meubilair. Denk aan meubelstukken zoals bureaus en stoelen op wielen, maar ook andere zaken, zoals verplaatsbare scheidingswanden. Dit kan niet alleen het werk in de fysiek afgelegen ruimtes bevorderen, maar het is ook een goede methode om de persoonlijke efficiëntie en productiviteit te bevorderen. Uw personeel zal zich, indien nodig, sneller kunnen terugtrekken naar een eigen veilige werkplek om op deze manier beter werk te kunnen verrichten.

Door werknemers verschillende locaties te bieden om te werken, afhankelijk van het soort werk dat ze doen, krijgt uw team meer controle over de invulling van de productiviteit en verhoogt het de betrokkenheid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *