Duurzaamheidstips voor je woning!

Iedereen heeft gemerkt dat de energieprijzen enorm zijn gestegen. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar verschillende manieren om hun huis te verduurzamen, om zo te kunnen besparen op de energierekening. Ben je op zoek naar makkelijke manieren om je huis te verduurzamen? Wij geven je alvast een paar tips van Actief Cleaning Services om je woning te verduurzamen!

Koude tocht in huis

Heb jij veel last van koude tocht in je huis? Ondanks dat je de tussendeur dicht doet of de ramen goed dicht doet, voel je toch koude wind onder de deuren of ramen door komen. Gelukkig is er een manier om dit te verhelpen: een tochtband. Deze kun je vrij makkelijk zelf plaatsen en zijn daarnaast niet zo duur. Tochtbanden kosten gemiddeld €0,50 per meter. Tochtstrips kosten gemiddeld €5. Hiermee kun je per jaar ongeveer 70 kubieke meter gas besparen, wat ongeveer €50 is. Dat scheelt toch weer!

Extra warmte

Wil je wat extra warmt in je huis? Maak dan gebruik van wat extra dekentjes en een vloerkleed in je huis. Wanneer je bijvoorbeeld een laminaat of betonnen vloer hebt, kan dit koud aanvoelen aan je voeten. Door een vloerkleed neer te leggen, heb je warmere voeten en scheelt je dit weer extra gebruik van de kachel. Ook dekentjes en plaids neerleggen op je bed en bank helpen om het warmer te krijgen in de winter. Zo hoef je de kachel minder hoog op te stoken en bespaart dit je weer wat energiekosten.

Kozijnfolie

Om geen warmte te verliezen via je ramen, kun je isolerende kozijnfolie gebruiken. Dit creëert een isolerende laag tussen het venster en de folie. Hierdoor verlies je minder warmte en hoef je de kachel minder hoog te zetten. Je kunt kozijnfolie gemakkelijk zelf aanbrengen en is dan ook een goedkope optie om je huis makkelijk te verduurzamen. Aan de andere kant kun je ook kiezen voor professionele glasbewassing in Oss. Zij kunnen zowel je ramen schoonmaken als het onderhoud aan je kozijn uitvoeren om gegarandeerd te zijn van resultaat.

Koop tweedehands meubels

Het kopen van meubels via tweedehands winkels of websites online, is ook een goede manier om duurzaamheid in je huis te brengen. Tweedehands meubels zijn namelijk vaak een stuk goedkoper! Je kunt bijvoorbeeld kijken voor een vloerkleed, leuke stoelen voor in de woonkamer of kasten.

Investeer in LED-verlichting

Door LED-verlichting aan te schaffen in je huis, kun je je huis ook verduurzamen. Een LED-lamp is namelijk zo’n 90% zuiniger dan een gewone lamp. Ook stoot het een stuk minder CO2 uit, wat natuurlijk ook goed is voor het milieu! LED-verlichting is geschikt om te gebruiken voor een langere, intensieve periode. Het past goed in huis of op werkplekken waar veel lampen vaak aanstaan. Wil jij ook verduurzamen? Ga dan online op zoek naar een professional en laat je helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *