Kies voor verrassende kunst aan de muur!

Een huis met alleen meubels is praktisch, maar ook saai en sfeerloos. Decoratie zoals kussens op de bank, raambekleding en een mooie schaal met kaarsen op tafel biedt al wel iets meer sfeer, maar het grote verschil zal je kunnen maken met kunst aan de muur! Je kunt hier veel kanten mee op en je eigen creativiteit de vrije loop laten. We gaan je wat verrassende ideeën geven, waar je waarschijnlijk zelf nog niet aan gedacht had!

Fotowand met een twist

Mooie foto’s aan de muur ophangen heeft bijna ieder huis wel. Het vult een lege muur op, brengt sfeer en maakt een interieur net wat meer persoonlijk. De meest standaard manier is mooie losse fotolijsten of een grote lijst met verschillende foto’s erin. Dit is al wel mooi, maar kan ook chaotisch of onrustig aanvoelen. Er zijn verschillende bedrijven die systemen verkopen waar je foto’s kunt afdrukken op bijvoorbeeld een hexagon en deze op de muur met elkaar kunt combineren. Zo kun je de wand blijven aanpassen en ziet het er minder onrustig uit op de wand. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een geluiddempende fotowand. Deze biedt niet alleen meer sfeer door een mooie foto aan de muur, maar zorgt ook dat het geluid in de kamer aangenamer en daardoor sfeervoller wordt.

Wandpanelen en wandhangers

Niet iedereen is gek op kunst in een lijst of op een canvas. Kijk eens buiten de standaard dingen die je aan de muur kunt hangen. Zo kan een macrame wandhanger of een wandkleed meer warmte en structuren aan je interieur toevoegen, maar hoeft dit niet in een drukke print of met veel kleuren te zijn. Ook houten wandpanelen zullen prachtig staan. Ze passen in bijna elke interieurstijl! Hier kun je ook veel verschillende kanten mee op. Kijk eens bij AKMA voor alle mogelijkheden voor houten wandpanelen en er zit zeker weten iets tussen wat ook in jouw interieur prachtig zal staan en wat meer warmte zal toevoegen.

Groen moet je doen!

Planten in huis doen ook wonderen voor de sfeer en brengen kleur in je interieur. Vaak kiezen we ervoor om de planten in de vensterbank of op een kast neer te zetten. Maar heb je er ooit aan gedacht om de planten aan de muur te monteren? Er zijn mooie systemen die je aan de muur kunt bevestigen, waar je planten in kunt doen. Zo creëer je een gehele groene muur, maar door het systeem beschadig je de muur zelf niet. Als je geen groene vingers hebt, is een moswand ook een goed alternatief. Deze zijn wel groen, maar hebben geen verzorging nodig door de behandeling van het mos. Een prachtige blikvanger in de kamer! Heb jij al verrassende kunst aan de muur? Kijk eens online bij webshops en laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *