Een professionele website laten maken; zo kies je de beste designer

Er zijn een groot aantal website designers en designbureaus die hun diensten aanbieden, maar wil jij een professionele website laten maken, dan is het belangrijk dat je de juiste uitkiest. Je gaat een langdurige samenwerking aan en dat betekent dat alles soepel moet verlopen. Iedereen die deze diensten aanbiedt geeft aan de beste te zijn en veel designers zijn zeker in staat om voor jou een schitterende en unieke site in elkaar te zetten. Het is echter belangrijk dat deze specialist voldoet aan al jouw eisen, nu en op de lange termijn. Wil je een professionele website laten maken? Dan zijn het de onderstaande zaken waar je op moet letten.

Een SEO-vriendelijke professionele website laten maken

SEO is bijzonder belangrijk in deze wereld, want als jouw website is ontworpen met als doel zo hoog mogelijk in de zoekmachine resultaten te komen, zal je er meer succes mee hebben. Ga je een professionele website laten maken, vraag dan naar de SEO gerelateerde diensten die je erbij krijgt. SEO techniek is dan bijzonder belangrijk en daar is de designer verantwoordelijk voor. De laadsnelheid, de structuur van de pagina’s, de veiligheidscertificaten, de foutmeldingen, de afbeeldingen en andere technische aspecten van de site ontstaan bij het ontwerp. Laat je de designer ook de inhoud invullen, zorg er dan voor dat dit gedaan wordt volgens alle SEO content regels. Een zoekwoordenonderzoek is dan essentieel als je een professionele website wilt laten maken, maar ook de structuur en kwaliteit van de teksten, de metadata en de alt-teksten.

Welk CMS krijg je?

Het Content Management Systeem (CMS) is het programma dat je zelf later gebruikt om je website te onderhouden en aan te vullen. Het is specifiek ontworpen voor mensen die geen verstand hebben van programmeren. Er zijn een groot aantal programma’s waarmee dat gedaan kan worden en de ontwerper bepaalt welke dat is voor jou. Het is belangrijk dat het CMS dat jij krijgt gebruiksvriendelijk en simpel is. Doe hier dus wat onderzoek naar voordat je de professionele website gaat laten maken.

Mobile friendly of responsive

De meeste websites die nu worden ontworpen zijn responsive websites. Dat betekent dat ze een versie hebben voor mobiele telefoons, voor tablets en voor pc’s. De website is dus gemakkelijk te bekijken met alle apparaten en dat is belangrijk voor SEO. Het is vandaag de dag misschien beter om een mobile friendly professionele website te laten maken. Meer dan de helft van de zoekopdrachten wordt via mobiele telefoons uitgevoerd en dat getal groeit snel. Een mobile friendly website is specifiek ingericht voor mobiele telefoons. Zoekmachines geven voorrang aan deze websites, omdat het grootste gedeelte van hun gebruikers met telefoons werkt.

Wil je een professionele website laten maken, denk dan aan de toekomst en kies je ontwerper daarop uit. Zorg ervoor dat ze de diensten aanbieden die je nu en in de toekomst nodig hebt. Op die manier krijg je vast een mooie website en gaan jullie een goede samenwerking tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *