smart office

Essentiële beginnerstips voor het inrichten van een thuiswerkplek

Sinds Corona is het verdiepen in kantoorinrichting ons allen niet meer vreemd. Veel meer werknemers werken thuis, dus is het ook van belang om je kantoor zo in te richten dat je er meerdere uren per dag zou kunnen en willen vertoeven. Van Aagten zal hieronder een aantal essentiële beginnerstips met ons delen voor het inrichten van je persoonlijke werkplek.

Inspiratie

De eerste stap naar het creëren van een functioneel kantoor vanuit huis is om te beginnen met een schone ruimte. Zo krijg je een beter idee van waar je precies mee bezig bent en wat je eventueel nog allemaal moet afronden. Begin met het verzamelen van inspiratie. Onze interieurontwerpers raden aan om naar Pinterest, tijdschriften of blogs te kijken om ideeën op te doen. Als het op inspiratie aankomt, zijn er enorm veel bronnen binnen handbereik!

Wat zijn jouw behoeften?

Wat uw stijl ook is; Het is belangrijk om te onthouden dat een thuiswerkruimte vooral functioneel moet zijn. Een ontwerp dat voor de ene persoon werkt, hoeft niet per se voor jou te werken. We raden je aan na te denken over hoe je het beste functioneert en waar je het meest productief van denkt te worden. Werk je liever in volledige stilte? Verlang je naar natuurlijk licht? Denk bij het inrichten van uw werkruimte na over de dingen die u helpen een heldere geest te behouden en gebruik deze inzichten om uw inrichting te bepalen.

Wees creatief en werk met wat je hebt

Als je in een kleine ruimte woont of niet per se veel opties hebt voor waar je je thuiskantoor kunt opzetten; wees dan creatief! Zoek naar een plek die de functionaliteit kan verdubbelen, zoals een gedeelte van uw eettafel. Zorg er wel voor dat u zo aangenaam mogelijk aan de tafel kunt zitten door het gebruik van een bureaustoel. Gebruik hiernaast ‘onverwachte’ items zoals manden, die kunnen dienen om ordners, werkmateriaal en meer te bewaren en die gemakkelijk kunnen worden opgeborgen zodra uw werkdag voorbij is. Het opbergen van uw overige werk helpt je te resetten. Op deze manier helpt het je georganiseerd te blijven en maakt het gemakkelijker om de werkmodus uit te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *