Ideeën voor een thuiskantoor die productiviteit zullen stimuleren

Helaas worden we wereldwijd geconfronteerd met een onvoorspelbare situatie. Sinds COVID-19, zijn thuiswerkplekken ons niet vreemd. Een speciale werkruimte in uw huis helpt u om huishoudelijke taken gescheiden te kunnen houden van uw werk en u zo beter op uw werk te kunnen concentreren. Hieronder enkele ideeën voor een thuiskantoor die zullen inspireren om een ​​werkvriendelijke ruimte in jouw eigen huis te creëren.

Minimalistische werkruimte

Als je een ontembare overvloed aan papieren en apparatuur hebt, kun je het beste realistisch zijn en hier iets voor verzinnen in plaats van jezelf voor de gek te houden. Gebruik kleine dozen en manden om uw benodigdheden in, bijvoorbeeld, een open wandkast te plaatsen welke ruimtelijkheid, maar ook handigheid biedt om gemakkelijk bij uw benodigde spullen te kunnen komen. 

Investeer hiernaast in ladekasten van een bijpassend ontwerp voor een samenhangende look, maar ook enkele benodigdheden uit het zicht te kunnen houden. Lichte kleuren werken doorgaans goed als basis voor het thuiskantoor aangezien ze meer luchtigheid in een open ruimte,- en lichtheid in het hoofd brengen binnen de georganiseerde chaos.

Gebruik van kleuren

Inspireer jezelf met kleurendetails, welke vorm, structuur en gezelligheid geven in de kantoorruimte, waardoor u eerder uitgenodigd wordt er te gaan zitten. Kleur kan een ruimte energie geven, waardoor de bewoner zich gemotiveerd en geïnspireerd voelt. Om meer kleur in uw kantoor te brengen zou u ook kunnen kiezen voor kamerplanten, welke nieuw leven kunnen geven in een rustgevend neutraal kleurenpalet

Ruimtelijke oplossing

Mocht je geen aparte ruimte tot je beschikking hebben, dan geeft een uitschuifbare wand of kamerscherm de mogelijkheid om u toch af te sluiten van de rest van het huis wanneer de werkdruk om meer stilte vraagt.

Licht

Werk niet alleen met lichte kleuren in je kantoor, maar zorg er ook voor dat je een plekje tot je beschikking hebt waar natuurlijk daglicht naar binnen zal komen. Natuurlijk daglicht zorgt ervoor dat je je, gedurende de dag, veel meer wakker zult voelen en je gemakkelijk het einde van je werkdag kunt halen zonder uw concentratie te verliezen. 

Meer informatie over het inrichten van je thuiskantoor? Neem een kijkje op https://www.versluisbv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *