spreker boeken

Evenement organiseren voor jouw bedrijf?

Steeds meer bedrijven gaan er in mee, het organiseren van een bijeenkomst of evenement. Een bijeenkomst is een erg breed begrip. Je kunt denken aan netwerkevenementen. lezingen, congressen en/of inspiratiesessies. Maar waarom doen bedrijven dit? Hoe til je zo’n bijeenkomst naar een nog hoger niveau? Waar moet je zo’n bijeenkomst organiseren? In deze blog nemen we je mee in het organiseren van bijeenkomsten en bespreken we enkele belangrijke afwegingen! 

Locatie: op locatie of online evenement?

Je kunt er voor kiezen om een evenement te organiseren op locatie. Hierbij kun je denken aan je eigen kantoorpand. Echter kun je ook locaties afhuren. Door de opkomst van online en de eindeloze mogelijkheden van het internet, is het vandaag de dag echter ook mogelijk om een evenement voor honderden mensen online te organiseren. Hierbij kun je denken aan webinars, online workshops, interviews en online talkshows. 

Wel of geen spreker boeken? 

Wil je de bijeenkomst naar een hoger niveau tillen? Dan zul je de bijeenkomst koste wat het kost uniek moeten maken. Hoe kun je dit doen? Door een spreker in te huren. Een spreker is een expert en/of ervaringsdeskundige binnen zijn vakgebied. Tijdens een bijeenkomst kan een spreker je vertellen over trends binnen een bepaald vakgebied, hij of zij kan vertellen over zijn of haar eigen ervaringen met een bepaald onderwerp of ze bespreken een onderwerp in overleg met de organisatie. Sprekers brengen een bepaalde dynamiek naar je evenement. Doordat ze expert zijn binnen hun vakgebied en vaak met de nodige humor een verhaal kunnen brengen, weten ze als geen anders de aandacht van het publiek vast te houden. 

Dagvoorzitter

Naast een spreker kun je er ook voor kiezen om een dagvoorzitter in te huren. Een dagvoorzitter verschilt van een spreker in de vorm dat een dagvoorzitter de host van je evenement is. Een spreker komt enkel en alleen vertellen over een onderwerp. Ander groot voordeel van een dagvoorzitter is dat deze vaak ook kan fungeren als spreker. Hierdoor is een dagvoorzitter breder inzetbaar in vergelijking met een spreker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *