Alles wat je moet weten over freelance opdrachten

Ben je op zoek naar freelance opdrachten of wil je een nieuwe weg inslaan met jouw carrière? Dan moet je goed gaan kijken wat er allemaal mogelijk is. Vaak heb je hier geen goed beeld van, waardoor je ook niet weet waar je moet gaan zoeken. Toch zijn er veel verschillende plekken waar je vacatures kunt gaan vinden. Een van de plekken waar je kunt gaan kijken is de website van Between. Maar wat houden freelance opdrachten eigenlijk in en waar kun je allemaal op gaan letten? Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden.

Freelance opdrachten voor meer vrijheid

Freelance opdrachten zijn in eerste instantie hetzelfde als de opdrachten die je in loondienst doet. Het grootste verschil is echter dat je als freelancer ingeschakeld wordt. Dit houdt in dat je eigen baas bent en aan andere arbeidsvoorwaarden voldoet dan de mensen die in vaste dienst zijn bij een werkgever. Vaak zijn deze opdrachten ook op een andere locatie uit te voeren, waardoor je niet voortdurend op kantoor te vinden bent. Je hebt hierdoor dus vaak meer vrijheid dan je in eerste instantie zou denken en kunt hierdoor veel gaan bereiken.

Steeds meer opdrachten bij werkgevers aangeboden

Het vinden van freelance opdrachten wordt steeds eenvoudiger. Steeds meer bedrijven schakelen namelijk freelancers in voor bepaalde opdrachten, omdat deze opdrachten slechts een bepaalde tijdsduur hebben. Om dan een nieuwe werknemer aan te nemen kost veel meer geld dan iemand tijdelijk in dienst nemen. Je zult daarom bij vacaturewebsites steeds vaker tijdelijke opdrachten tegenkomen als je gaat zoeken. Het wordt jou daarom ook steeds eenvoudiger gemaakt om tijdelijk extra geld te gaan verdienen met een opdracht bij een nieuwe werkgever. Je bent hierdoor niet veel tijd kwijt om de vacatures te gaan vinden.

De sectoren en locaties selecteren

Om de freelance opdrachten te kunnen vinden kun je gebruik maken van filters op de website. Zo kun je bijvoorbeeld alleen in een bepaalde sector gaan zoeken. Je weet immers waar je goed in bent en kunt jouw kwaliteiten hierdoor goed in gaan zetten bij de opdrachten. Ook kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar de locatie waar de opdrachten uitgevoerd moeten worden. Het kan namelijk zijn dat je liever vanuit huis werkt, omdat je meerdere opdrachtgevers hebt. Ook kun je voor extra afwisseling gaan zorgen door op verschillende kantoren te gaan werken gedurende de week en andere collega’s te ontmoeten. 

Between | Tussenpartij voor professionals en werkgevers.

Uitblinken in de sollicitatie

De verschillende freelance opdrachten kun je dus eenvoudig vinden, maar dan is het wel nog de taak om uit te blinken tussen de andere sollicitaties. Je moet daarom wel met iets unieks komen en tegelijkertijd jezelf goed in de schijnwerpers zetten. Hier moet dus de meeste tijd in gaan zitten. Zorg bijvoorbeeld voor een goede motivatiebrief, spendeer extra tijd aan het opstellen van jouw CV en zorg ervoor dat je uitgezocht wordt voor een sollicitatiegesprek. Je kunt dan alle opdrachten binnen gaan slepen en jouw carrière een boost geven door de nieuw verkregen opdrachten. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *