Ergonomische rugkussens gebruiken

De behoefte voor een ergonomisch verantwoorde kantoorinrichting is steeds belangrijker

Uw medewerkers brengen dagelijks veel tijd door op het werk. Het is dus belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen op de werkplek. Hiernaast is het natuurlijk ook belangrijk dat ze gezond zijn en blijven. 

Er zijn veel dingen die u kunt doen om de gezondheid van uw medewerkers te verbeteren, waaronder het kantoor zo in te richten dat uw werknemers niet de nadelige gevolgen zullen ondervinden van het acht uur per dag aan een bureau te zitten. Een ergonomisch verantwoorde werkplek is dus zeer belangrijk!

Zitten zit niet in onze natuur

Om het belang van ergonomie te begrijpen, moet u er rekening mee houden dat de hele dag zittend moeten werken niet in de basis van onze natuur zit. Onze voorouders brachten hun tijd de hele dag door op de voeten en waren fysiek erg actief. Denk maar aan het dagenlange jagen dat ze deden. Pas de laatste tijd is het gebruikelijker geworden om in een kantoorruimte, of tegenwoordig zelfs vanuit huis, achter een bureau vanuit de bureaustoel te werken en hiervan voelen mensen, voornamelijk wanneer de werkplek niet goed is afgesteld, de nadelige gevolgen in de onder- en bovenrug.

Een ergonomische werkplek 

Een manier om de problemen op te lossen die worden veroorzaakt door onze nieuwe, zittende manier van werken, is door regelmatig te pauzeren en rond te lopen. Maar een andere manier is om de werkplek ergonomisch verantwoord te maken. Wanneer een kantoor ergonomisch verantwoord is? Hieronder hebben we enkele punten samengevat:

  • Tegenwoordig zijn er ergonomische stoelen te vinden die de S-vorm van de rug behouden. Het kan even wennen zijn, maar de effecten op de lange termijn zijn niet te ontkennen.
  • Je kunt er ook voor zorgen dat het computerscherm zich op ooghoogte bevindt, zodat de persoon niet steeds zijn hoofd of nek hoeft te draaien om beter zicht te krijgen. Dit voorkomt pijn in de bovenrug en nek.
  • Bovendien kunt u ervoor zorgen dat het toetsenbord zich op ellebooghoogte bevindt, zodat de armen van uw medewerker in een hoek van 90 graden gebogen zijn tijdens het typen. Dit helpt het carpaal tunnelsyndroom te voorkomen.

Raakt u langzamerhand overtuigd? Neem dan contact op met Van Aagten Projectrealisatie voor meer informatie of bezoek onze website via www.vanaagten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *